Unatoč potezu talijanske vlade koja je objavila karantenu za 16 kritičnih područja, koja zahvaćaju i Ferrarijevu bazu u Maranellu, Ferrari je potvrdio da su neki članovi momčadi već u Melbourneu dok će ostali doputovati idućih dana.

Prva utrka sezone počinje za tjedan dana u Australiji i održat će se prema planu, za razliku od Bahraina koji će se održati bez publike i Kine koja je otkazana, a nakon objave talijanske vlade o karanteni za više od 16 milijuna ljudi u kritičnim područjima postojala je mogućnost da će Ferrari imati problem prilikom napuštanja zemlje.

Ali momčad je danas potvrdila da do toga neće doći i da su neki članovi već u Melbourneu, neki su na putu dok će ostali napustiti Italiju idućih dana.

“Nakon mjera talijanske vlade pratimo i evaluiramo situaciju i u bliskom smo kontaktu s relevantnim vlastima i svim uključenim organizacijama,” stoji u priopćenju Ferrarija koje je objavio Motorsport.it.

“Za Ferrari poštovanje vladinih mjera predstavlja osiguranje sigurnosti svojih zaposlenika i njihovih obitelji što nam je prioritet. Svaka pojedina odluka donešena je po tom principu.”

“Dio momčadi i opreme već je u Melbourneu, a dolazak ostalih članova ići će prema planu ukoliko ne dobijemo suprotne informacije.”

U ponedjeljak bi u Melbourne trebao stići i šef momčadi Mattia Binotto, kao i ostali članovi iz vrha momčadi.

Članovi momčadi koji su već u Melbourneu i koji su zaduženi za sastavljanje garaža i prostora za boravak na stazi morali su proći obavezne medicinske provjere prilikom dolaska u Australiju i svi su ih uspješno prošli.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kaos na startu VN Emilije Romagne, Verstappen izgurao Hamiltona i preuzeo vodstvo

Max Verstappen prestigao je Lewisa Hamiltona na startu utrke koja je prekinuta već u prvom…