Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen odabirali su najviše najmekših komponenti guma za VN Japana koja se vozi za manje od dva tjedna na stazi Suzuka s čak deset setova supersofta.

Pirelli je objavio koje su gume vozači odabrali za VN Japana, koja je na rasporedu nakon iduće utrke u Rusiji, a Ferrarijevi vozači odlučili su se za najviše setova najmekše supersoft komponente.

Za zahtjevnu Suzuku Pirelli je odlučio donijeti medium, soft i supersoft gume, a riječ je o jedinoj stazi s konfiguracijom osmice koja podjednako opterećuje lijeve i desne gume zbog podjednakog broja lijevih i desnih zavoja.

Vettel i Raikkonen odabirali su po deset setova supersofta, po dva seta softa i tek po jedan obavezni set medium guma. Najbliži po broju supersofta su im Williamsovi vozači Stroll i Sirotkin koji će imati po devet setova crveno označenih guma, a vozači Saubera, Haasa, Toro Rossa, Renaulta i Force Indije imat će po osam setova najmekše komponente.

Osam setova supersofta odabrao je i Ricciardo u Red Bullu, jedan više od Verstappena, a Mercedesovi vozači odabirali su po sedam setova.

McLarenovi vozači Alonso i Vandoorne odabirali su daleko najviše setova medium guma, po čak četiri seta, a ujedno i najmanje setova supersofta, također po četiri seta.

Zato će imati najviše setova softa, čak pet, baš kao i Verstappen, po pet setova, a Vettel, Raikkonen i Sirotkin imat će ih najmanje, po dva seta.

Vozači po jedan set najmekše mješavine moraju čuvati za Q3 (a u slučaju da se ne plasiraju u Q3 smiju ga koristiti u utrci) dok se po jedan set preostale dvije komponente mora čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke).

 

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas pobijedio Hamiltona u uzbudljivim kvalifikacijama u Imoli

Valtteri Bottas osvojio je četvrti pole position ove sezone nakon što je u posljednjem pok…