Ferrarijevi vozači Sebastian Vettel i Charles Leclerc odabrali su najviše najmekših guma za iduću utrku u Španjolskoj, a i Ferrarijevi i Mercedesovi vozači imaju različite odabire guma unutar momčadi.

Formula 1 vraća se u Europu, a VN Španjolske u Barceloni tradicionalno je i mjesto gdje momčadi donose prva veća poboljšanja za svoje bolide.

Pirelli će za ovu utrku donijeti tri najtvrđe komponente svojih guma za suho, kao i u Bahrainu, a najtvrđa C1 komponenta očekivano je najmanje birana komponenta.

Šest vozača odabralo je samo jedan set najtvrđe komponente, McLarenovi vozači odabrali su po tri seta, a ostali vozači odlučili su se za po dva seta bijelo označenih guma.

Iako vozači Mercedesa i Ferrarija imaju jednak broj setova soft guma unutar momčadi, ali i različit broj setova preostale dvije komponente – Bottas ima jedan set C2 guma više od Hamiltona, kao i Vettel od Leclerca.

Ferrarijevi vozači imaju po devet setova soft guma, Mercedesovi vozači odlučili su se za po osam setova, a Red Bullovi vozači za sedam setova crveno označenih C3 guma.

Osim Ferrarija, i Renault i Alfa Romeo su se također odlučili za po devet setova soft guma.

Russell u Williamsu jedini se odlučio za pet setova žutih C2 guma, ali zato Williams ima najmanje setova soft guma, sedam setova po vozaču, kao i Red Bull.

Vozači jedan set najmekših guma moraju čuvati za Q3 (ukoliko se ne plasiraju u Q3 taj set smiju koristiti u utrci), a po jedan set preostale dvije komponente moraju čuvati za utrku (a jedan od njih i koristiti u slučaju suhe utrke).

VOZAČKI ODABIR GUMA ZA VN ŠPANJOLSKE

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rosberg se bojao da neće moći držati korak sa Schumacherom

Nico Rosberg otkrio je da se bojao da neće moći držati korak sa sedmerostrukim svjetskim p…