2018-Belgian-GP-podium-Vettel-and-Sanchez-Ferrari-Hamilton-Mercedes-Verstappen-Red-Bull-Photo-Ferrari

Iako to nije službeno potvrđeno niti se zna točan razlog, Ferrari je napustio jedan od glavnih inženjera David Sanchez koji je u momčadi više od deset godina, ali loš start sezone sigurno nije pomogao.

Sanchez je u Ferrariju od 2012. i trenutna funkcija bila mu je glavni inženjer za performanse, a do te pozicije penjao se kroz nekoliko koraka.

Kad je u jesen 2012. stigao u Ferrari iz McLarena, Sanchez je radio u odjelu za aerodinamiku gdje postaje jedan od glavnih inženjera 2016. dok 2019. zauzima čelnu poziciju u tom odjelu.

Od početka 2021. Sanchez je bio glavni inženjer za performanse i koncept vozila, što mu je i trenutna funkcija, ali prema pisanju brojnih medija Sanchez je već napustio momčad iz još uvijek nepoznatih razloga.

Navodno se Sanchez vraća u McLaren u kojem je bio od 2007. do 2012., a prije toga radio je u Renaultu od početka 2005.

Neki izvori tvrde da je Sanchez žrtva lošega starta u sezonu u kojoj je Ferrari daleko iza Red Bulla, ali neki tvrde da je Francuz dobio ponudu iz McLarena koju nije mogao odbiti.

Ovo nije jedina promjena koju je Ferrari doživio pod vodstvom Vasseura – dosadašnji glavni strateg Inaki Rueda prebačen je na drugu poziciju, a Ravin Jain promoviran je kao šef trkaćih strateških operacija.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Perez ‘očekivao malo više’ od Silverstonea, Marko ga upozorio

Sergio Perez priznaje da je očekivao malo više od utrke na Silverstoneu u kojoj se morao p…