Charles Leclerc jako je sretan s utrkom u Imoli koju je završio na četvrtom mjestu kao i Carlos Sainz na petom, a šef momčadi Mattia Binotto kaže da je nezadovoljstvo zbog propuštenoga postolja pokazatelj koliko su napredovali u odnosu na prošlu godinu.

Leclerc se i drugu utrku ove sezone kvalificirao na četvrto mjesto dok je Sainz startao tek 11. nakon lošeg nastupa u Q2, a u utrci su ostvarili još bolji rezultat nego u Bahrainu te su završili četvrti i peti.

Ferrari je uz McLaren jedina momčad koja je na obje utrke s oba bolida završila u bodovima što ih trenutno drži na četvrtom mjestu u poretku konstruktora iza Mercedesa, Red Bulla i McLarena.

“Bila je to zanimljiva utrka iako pomalo frustrirajuća jer sam bio u zaista dobroj poziciji prije crvene zastave koja je izbrisala prednost koju smo imali u prvom dijelu utrke,” rekao je Leclerc.

“Nažalost, mučio sam se na ponovnom startu jer sam bio ranjiv na pravcima i to mi je otežavalo boriti se ili braniti od drugih vozača.”

“Odlučili smo se kockati s nešto više downforcea, što nam je pomoglo po kiši, ali nam je otežalo posao po suhom u drugom dijelu utrke.”

“Općenito, jako sam sretan s današnjim performansama, to nas definitivno jako motivira. Borimo se za puno zanimljivije pozicije i ovo je pozitivno. Naporno smo radili i ako to nastavimo siguran sam da ćemo se uskoro boriti za najviše pozicije.”

Sainz je također imao jako dobru utrku s 11. startnoga mjesta, a unatoč pogreškama u prvom dijelu utrke imao je dobru brzinu u drugom dijelu.

“To je bila jako solidna utrka, uvjeti na startu bili su jako teški s lošom vidljivošću, ali odlučio sam riskirati i nadoknadio puno pozicija,” rekao je Sainz.

“Ovo je bila moja druga utrka [za Ferrari] i prva kišna što mi je bio nepoznat teritorij, ali preuzimanje rizika se isplatilo unatoč gubitku vremena zbog nekoliko pogrešaka.”

“Moja brzina bila je dobra po mokrom i jako solidna i po suhom tako da sam sretan s tim. Osjećao sam se ugodno, a startati 11. i završiti peti je ohrabrujuće. Moram nastaviti raditi u pravom smjeru jer mislim da sam na pravom putu.”

“Skupljanje solidnih bodova za momčad definitivno je bilo dobro i oduševljen sam što smo oboje osvojili bodove.”

Leclerc se nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača s 20 bodova, a Sainz je šesti sa šest bodova manje.

Ferrari s oba bolida u bodovima na dvije uzastopne utrke prvi puta od 2019.

2021 Emilia Romagna GP Leclerc leads Sainz in the race Photo Ferrari
Charles Leclerc i Carlos Sainz na VN Emilije Romagne 2021. (Photo: Ferrari)

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto zadovoljan je s nastupom na domaćoj utrci u Imoli i kaže da jedva čeka iduću utrku u Portugalu.

“Na potpuno drukčijoj stazi u vrlo različitim uvjetima u odnosu na prvu utrku, ovaj rezultat pokazuje da posao koji smo odradili ide u pravom smjeru,” rekao je.

“Činjenica da smo nesretni što nismo imali barem jednoga vozača na postolju dodatan je pokazatelj toga.”

“Definitivno možemo reći da je ishod prve dvije utrke pozitivan.”

“Od drugoga dijela 2019., točnije od utrka u Japanu i Meksiku te godine, nismo imali oba vozača u bodovima na dvije uzastopne utrke. Moramo ovako nastaviti i pokazati, utrku po utrku, da znamo kako se poboljšati.”

“Sad ne mogu dočekati otići u Portimao na iduću utrku!”

Ferrari je posljednji puta bio na pobjedničkom postolju na VN Velike Britanije 2020. kada je Leclerc završio treći, a posljednju pobjedu donio im je Vettel na VN Singapura 2019.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Sainz ‘nije jako zadovoljan’ sedmim mjestom u Barceloni

Carlos Sainz kaže da nije jako zadovoljan sedmim mjestom na svojoj domaćoj utrci u Španjol…