Ferrari ni na ovoj utrci neće koristiti novu podnicu koju su prvi put isprobali na prošloj utrci u Austinu nakon usporednog testa stare i nove aerodinamičke konfiguracije koju su Vettel i Raikkonen odradili u petak u Meksiku.

Ferrari se, prema priznanju Sebastiana Vettela, izgubio u nadogradnjama koje su uveli od VN Singapura i trebalo im je previše vremena da shvate da im ne donose performanse.

U Austinu su se vratili na staru aerodinamičku konfiguraciju, sa starim bočnim pločama stražnjega krila i starom podnicom, a Raikkonen je uspio pobijediti, prvi puta nakon 2013.

Ali nakon usporednog testa u Meksiku, u kojem je Vettel koristio novu, a Raikkonen staru konfiguraciju, u Ferrariju su zaključili da im je još uvijek bolja stara konfiguracija.

“Bilo je to zanimljivo jutro, puno smo naučili i držat ćemo se staroga paketa,” rekao je Vettel.

Ferrari SF71H new floor USA GP F1 2018 Photo Ferrari XPB

Zanimljivo, Red Bull je samo tjedan dana nakon Ferrarijeve nove podnice na svoju podnicu dodao vrlo slične generatore vrtloga kao na SF71H koje su ljepilom zalijepili na podnicu RB14. Za razliku od Ferrarija, Red Bull je na dva mjesta postavio dvostruke usmjerivače, usmjerene prema vanjskoj strani stražnjih guma, a pred samom stražnjom gumom postavili su tri manja usmjerivača zraka odnosno generatora vrtloga.

Red Bull RB14 new floor ala Ferrari Mexican GP F1 2018

Bez obzira na jako dobro izdanje Red Bulla, koji u Meksiku može koristiti sav downforce koji njihov RB14 može proizvesti, Vettel vjeruje da će Ferrari u nastavku vikenda biti bliže.

“Ne mislim da smo imali čiste krugove,” rekao je Vettel.

“Svi su bili na limitu s gumama i pokušavali ih bolje aktivirati kako se ne bi klizali, osim možda Red Bulla.”

“Teško je kad nemate prijanjanja. Puno smo se klizali. Problem je što nemate prijanjanja i downforcea jer je zrak tako rijedak, gume onda ne rade, a kad gume ne rade jako je teško.”

Ferrari SF71H new floor front USA GP F1 2018 Photo AMUS

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Organizatori VN Nizozemske otkazali F1 utrku 2020.

Povratnička VN Nizozemske na stazi Zandvoort službeno je otkazana nakon što je inicijalno …