Ferrari je obavijestio FIA-u da se namjeravaju žaliti na odluku sudaca koji su kontroverzno kaznili njihovog vozača Sebastiana Vettela za nesiguran povratak na stazu ispred Lewisa Hamiltona.

Osim što je izgubio pobjedu zbog pet sekundi kazne, Vettel je dobio i dva kaznena boda i sada ih u posljednjih 12 mjeseci ima 7, a 12 bodova donosi jednu utrku zabrane nastupa.

Nekoliko sati nakon utrke Ferrari je obavijestio FIA-u da se namjeravaju žaliti na odluku, a imaju 96 sati da odluče hoće li to zaista i učiniti.

Ako se odluče nastaviti s procesom žalbe, saslušat će ih ili FIA-in Međunarodni sud za žalbe ili bi sud mogao odlučiti da je žalba neutemeljena jer se vremenske kazne za vrijeme utrke obično smatraju nepodložnim za žalbe.

Svijet Formule 1 podijeljen je oko ove kontroverzne situacije, ali brojni vozači branili su Vettela i smatraju da se s kaznama odlazi predaleko.

“Tužno,” rekao je bivši pobjednik VN Kanade Jenson Button koji je 2011. Vettela prestigao u posljednjem krugu.

“Razočaravajuće je kad nemamo pravu borbu na stazi između dva sjajna prvaka nego suci uzmu tu borbu od nas gledatelja. Šteta. Za mene je to trkaći incident.”

“Da, Seb je pogriješio, ali morate shvatiti da vozi više od 150 km/h, ne može samo tako zaustaviti bolid i ostati izvan staze. Imao je gubitak kontrole, vratio kontrolu i ne zaslužuje kaznu, barem za mene osobno.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Rusija bi također mogla biti domaćin dvaju F1 utrka 2020.

Sochi International Circuit ove sezone mogao bi ugostiti dvije F1 utrke ukoliko vodstvo Fo…