Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto kaže da će njihovi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz iduće godine imati jednake šanse i da neće imati vozača broj jedan i dva osim u specifičnim situacijama u utrkama u kojima će prednost dati vozaču koji može donijeti bolji rezultat za momčad.

Ferrari je ove godine imao dva vrlo izjednačena vozača nakon što je Sainz iz McLarena zamijenio Vettela koji je prešao u Aston Martin, a Španjolac se vrlo uspješno privikao na novo radno okruženje i momčadskoga kolegu Leclerca.

Iako je Leclerc bio uspješniji u kvalifikacijama 13:9 i bio najbliže pobjedi ove sezone na Silverstoneu, Sainz je završio 5.5 bodova i dvije pozicije ispred Leclerca uz čak četiri pobjednička postolja dok je Leclerc na postolju bio samo na Silverstoneu.

“Što se tiče vozača, kao što smo često govorili, mislim da će to diktirati situacija na stazi,” rekao je Binotto.

“Momčad je uvijek prioritet, ali bez sumnje, ako se budu natjecali za važnu poziciju u prvenstvu, staza će odlučiti tko će biti ispred.”

“A ponekad nije riječ samo o vozačkom talentu ili kapacitetu. Vozač može imati manjak sreće, oštećen bolid, probleme s pouzdanošću ili sudare.”

“Mislim da to u ovoj fazi ne trebamo, definitivno nećemo imati politiku vozača broj jedan ili dva. Raspravljat ćemo o tome na temelju pozicija na stazi.”

Ferrari je cijele sezone bio u velikoj borbi s McLarenom za treće mjesto iz koje su uspjeli izaći kao pobjednici zahvaljujući boljoj posljednjoj trećini sezone, a sportski direktor Laurent Mekies inzistira da se to nije odrazilo na pripreme za iduću sezonu.

“Odgovor je ne,” rekao je Mekies.

“Mislim da smo tu bili vrlo jasni od početka, donijeli smo odluku o fokusu na 2022. Nadali smo se da ćemo se moći boriti s McLarenom, za kojim smo dosta zaostajali na početku sezone.”

“Ali odlučili smo da nećemo kompromitirati pripreme za 2022. tako da je to vjerojatno najčišći odgovor koji vam mogu dati.”

“Pitali su nas o tome 25 puta i nema šanse. Jedini razvoj u drugom dijelu sezone bio je hibridni dio [pogonske jedinice], ali to je nešto što ćemo koristiti iduće godine.”

Ferrari je prvi puta nakon 1991./1992. spojio dvije sezone bez pobjede, a posljednju im je donio Vettel na VN Singapura 2019. gdje je slavio ispred Leclerca u dvostrukoj pobjedi momčadi iz Maranella.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclerc ostao najbrži i na drugom treningu, Ferrari ispred Red Bulla

Charles Leclerc ostao je najbrži i na drugom slobodnom treningu na svojoj domaćoj utrci u …