Mattia Binotto objasnio je zašto je Ferrari na posljednjih nekoliko utrka doživio pad u maksimalnoj brzini na najdužim pravcima, u svjetlu kontroverzi oko njihove pogonske jedinice i FIA-inih tehničkih direktiva.

Ferrari je većinu godine bio mjerilo brzine na pravcu, ali njihov SF90 nije bio konkurentan u zavojima u odnosu na Red Bull i Mercedes, što su najviše istaknule staze poput Barcelone, Monaka i Mađarske.

Ali serija poboljšanja na aerodinamičkom paketu koja je donijela povećanje downforcea omogućila im je i da na stazama poput Singapura i Suzuke osvoje pole position, što je bilo nezamislivo na početku sezone.

Povećanje downforcea donijelo je i pad brzine na pravcu, posebno na posljednjih nekoliko utrka, ali to se poklopilo i s najnovijim glasinama oko legalnosti njihove pogonske jedinice pa su neki sugerirali da je pad brzine vezan uz snagu motora.

U Brazilu je Ferrari bio podjednako brz kao i Red Bull na ravnim dijelovima, ali je zato bio podjednako brz i u zavojima što pokazuje da su povećali downforce.

“Sigurno je da je Red Bull bio brz, bili su brzi u vremenu po krugu, ali i na pravcu,” rekao je Binotto.

“Moramo to analizirati, ali ako pogledate kvalifikacije, mislim da smo bili skoro brzi kao i oni u zavojima.”

“A bilo je jako blizu i na pravcima, gdje ste ograničeni snagom. Tako da je to ravnoteža koju morate postići s aerodinamičkom konfiguracijom.”

“Mislim da je ovo prvi puta da smo tako blizu njih u situacijama gdje ste ograničeni prijanjanjem, što pokazuje da se Ferrari miče u drugom smjeru s postavkama bolida, dajući prednost performansama u zavojima.”

“U Brazilu je bilo slično kao i u Meksiku i utrkama prije toga.”

“I dalje nam nedostaje nešto brzine u utrci, ne puno, ali definitivno nam nedostaje nešto brzine kako bismo ostali ispred. Sebastian je bio treći, bio je brži od jednoga Mercedesa i jednoga Red Bulla.”

“Charles je s 14. mjesta mogao završiti na postolju tako da nam je brzina u utrci bila u redu.”

Charles Leclerc Sebastian Vettel Ferrari Brazilian GP F1 2019 qualifying Photo Ferrari

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

‘McLaren i Red Bull rade nešto čudno s motorom’ – Leclerc

Charles Leclerc kaže da McLaren i Red Bull rade nešto čudno s korištenjem električne energ…