2022 Hungarian GP Leclerc soft Pirelli tyres Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto objasnio je zašto su Charlesa Leclerca stavili na hard gume koje su mu uništile sve šanse u borbi za pobjedu i na kraju ga prisilile na treći ulazak u boks u završnici utrke.

Leclerc je na pet krugova novijim gumama od Russella uspio prestići vozača Mercedesa u borbi za vodeću poziciju i stvoriti nekoliko sekundi prednosti na vrhu poretka, ali kad je došlo vrijeme za druge promjene guma Ferrari je Leclercu stavio hard gume.

Zbog niske temperature staze od oko 25 Celzijevih stupnjeva Leclerc se mučio zagrijati gume pa je dvaput gubio poziciju od Verstappena u Red Bullu koji se izvrtio u pretposljednjem zavoju, a zbog problema s gumama kasnije ga je prestigao i Russell na medium gumama.

“Kad smo stavili hard, naše simulacije su pokazivale da bismo mogli imati teških nekoliko krugova zagrijavanja,” rekao je Binotto.

“Trebali smo biti sporiji od mediuma 10 ili 11 krugova, a onda brži na kraju dionice od oko 30 krugova.”

“Pokušavali smo zaštititi poziciju od Maxa. Definitivno bi bilo previše krugova za soft [medium nisu mogli uzeti jer su te gume koristili u prve dvije dionice, a obavezno je korištenje dvaju različitih vrsta guma u utrci].”

“Da, bilo je teško na početku dionice, ali trebali smo se vratiti pretkraj utrke.”

“Važno je reći da vjerujemo da naš bolid nije radio kako smo očekivali.”

“Nismo imali brzinu kojoj smo se nadali gledajući ono što smo vidjeli u petak [kada su temperature staze bile veće od 50 Celzijevih stupnjeva] i brzinu koju smo tada imali u simulacijama utrke.”

“Danas su sigurno bili drukčiji uvjeti, puno hladniji.”

“Ali općenito, brzina danas nije bila sjajna, koje god gume smo koristili. Ne mislim da smo bili dobri kao što smo očekivali.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Russell vjeruje da bi nova pravila u Belgiji Mercedes mogla dovesti u borbu za pobjedu

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za po…