F1 momčad Scuderia Ferrari Mission Winnow restrukturirala je svoj tehnički odjel kako bi bio učinkovitiji i imao bolji fokus na razvoju performansi nakon razočaravajuće prve tri utrke sezone u kojima je SF1000 bio daleko od najbržeg Mercedesa.

Ferrari je već na zimskim testiranjima priznao da sezonu neće početi uz Mercedes i Red Bull jer je njihov SF1000 u zračnom tunelu pokazivao bolje rezultate nego na stazi, a na prvim utrkama pokazalo se da je Ferrari pao u sredinu poretka i da se jedva kvalificira u Q3.

Promjenu organizacije tehničkoga odjela Ferrari je ostvario postavljanjem lanca odgovornosti koji je više usredotočen i pojednostavljen te glavnim ljudima u svakom odjelu daje potrebne moći da ostvare svoje ciljeve.

Ferrari je utemeljio novi ‘Performance Development’ odjel koji se bavi razvojem performansi i čiji je šef Enrico Cardile.

Druga važna područja ostala su ista – Enrico Gualtari glavni je za pogonske jedinice, Laurent Medies sportski je direktor i glavni za aktivnosti na stazi dok je Simone Resta vođa odjela za razvoj šasije.

Kao što smo rekli prije nekoliko dana, odlučili smo se za promjene na tehničkom dijelu organizacije kako bismo ubrzali dizajn i razvoj bolida na polju performansi,” rekao je šef momčadi Mattia Binotto.

2020 scuderia ferrari mission winnow logo Photo Ferrari

“Promjena smjera bila je potrebna kako bismo definirali čiste linije odgovornosti i radnih procesa, učvrščujući vjeru kompanije u svoje tehničke talente.”

“Odjel koji će voditi Enrico Cardile moći će se osloniti na iskustvo Rory Byrnea i dokazanih inženjera poput Davida Sancheza i bit će temelj razvoja bolida.”

“Vjerujemo da su Ferrarijevi ljudi na najvišoj razini i nemamo što zavidjeti našim glavnim suparnicima na tom području, ali moramo napraviti odlučne promjene, povisiti ljestvicu po pitanju odgovornosti među šefovima odjela.”

“Rekli smo to više puta, ali vrijedi ponoviti – počeli smo polagati temelje procesa koji bi trebao dovesti do novoga i trajnoga pobjedničkog ciklusa. Trebat će nam vremena i patit ćemo od trenutaka kakve sad prolazimo po pitanju rezultata i performansi.”

“Ali moramo reagirati na te nedostatke snagom i odlučnošću kako bi se vratili na vrh ovoga sporta što je prije moguće. To je ono što svi želimo i što naši navijači diljem svijeta očekuju od nas.”

POREDAK KONSTRUKTORA NAKON 3 UTRKE

1 Mercedes 121 37 43 41
2 Red Bull/Honda 55 27 28
3 McLaren/Renault 40 26 13 1
4 Racing Point/Mercedes 40 8 14 18
5 Ferrari 27 19 8
6 Renault 12 4 4 4
7 AlphaTauri/Honda 7 6 1
8 Alfa Romeo/Ferrari 2 2
9 Haas/Ferrari 2 2
10 Williams/Mercedes 0
Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Leclercu deset mjesta kazne u Saudijskoj Arabiji

Charles Leclerc postat će prvi vozač koji će dobiti kaznu ove sezone zbog prekomjernoga ko…