Ferrari će se boriti za pobjedu na nekoliko preostalih staza u F1 kalendaru za 2019. iako su u dosadašnjem tijeku sezone uspjeli pobijediti samo na ekstremnim stazama poput Spa i Monze, vjeruje njihov šef Mattia Binotto.

Mercedes je puno bolje pogodio s konceptom ovogodišnjeg bolida od Ferrarija dodavanjem velike količine downforcea koja im je omogućila da bolje iskoriste Pirellijeve gume i budu konkurentni na svim stazama na kojima se dosad vozilo.

Ferrari je napravio korak dalje u odnosu na prošlogodišnji koncept i razvio bolid koji je brz na pravcima, ali zbog manjka downforcea u utrci previše kližu i troše gume što dovodi do velikoga zaostatka za Mercedesom na klasičnim stazama.

Nakon propuštenih prilika u Bahrainu, Kanadi i Austriji Ferrari je napokon pobijedio u Belgiji i samo tjedan dana kasnije tome dodao i pobjedu na domaćoj Monzi, dva tjedna uoči Singapura na kojem se traže maksimalne razine downforcea.

Charles Leclerc leads Sebastian Vettel Ferrari Italian GP F1 2019 FP1 Photo Ferrari

“Znali smo da su to staze na kojima bismo mogli biti konkurentni, nije bilo sigurno, ali s velikom osjetljivošću na snagu i dugim pravcima to su bile važne staze za nas,” rekao je Binotto za Autosport.

“Bilo je važno da više ne propustimo nijednu priliku koju smo propustili u prvom dijelu sezone, a činjenica da smo kapitalizirali snage našega bolida u te dvije utrke čini nas vrlo sretnim.”

“Što će biti na idućim utrkama? Mislim da možemo biti dobri kao i u prvom dijelu sezone.”

“Bit će utrka poput Njemačke, Kanade i Bahraina gdje ćemo možda i dalje biti konkurentni i utrka u kojima nam slabosti našega bolida neće omogućiti da se borimo za pobjedu.”

“Ali teško je predvidjeti koje će to biti utrke.”

“Za nas je važno da nastavimo razvijati bolid, nastavimo ga razumijevati, pokušati imati što je moguće bolju uravnoteženost i dati svojim vozačima najbolju moguću priliku.”

“Postoje staze kao iduća [Singapur] gdje možda snaga motora nije toliko važna.”

Rusija, Brazil i Abu Dhabi trebale bi biti staze na kojima će Ferrari do kraja sezone biti najkonkurentniji.

PREOSTALE UTRKE F1 PRVENSTVA 2019.

15. Singapur 22. 09.
16. Rusija 29. 09.
17. Japan 13. 10.
18. Meksiko 27. 10.
19. SAD 03. 11.
20. Brazil 17. 11.
21. Abu Dhabi 01. 12.

Vettel Hamilton Italian GP F1 2019 Qualifying Photo Sky Sports F1

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Williams potvrdio Russella i Latifija za 2021.

Momčad Williamsa potvrdila je da će i iduće godine zadržati istu vozačku postavu i iduće s…