Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto kaže da on i njegova momčad očekuju pozitivan učinak promjena koje su implementirali nakon razočaravajuće prve utrke sezone u Australiji i da bi u Bahrainu zbog toga trebali biti puno konkurentniji.

Ferrari je u Barceloni pokazao najbolju formu od svih momčadi, ali Vettel i Leclerc ostali su iznenađeni u Australiji jer SF90 nije bio tako dobro uravnotežen kao na testiranjima.

Binotto je uvjeren da je ovakva forma Ferrarija iznimka i da će već na idućoj utrci u Bahrainu biti jaki kao što su to svi i očekivali.

“Staza Sakhir ima jako različite karakteristike od one u Australiji jer su trakcija i kočenje ključni čimbenici,” rekao je Binotto.

“U Bahrainu kao momčad moramo osigurati da smo razumjeli područja u kojima smo bili slabi u Australiji koji su nas spriječili da u potpunosti iskoristimo potencijal našega bolida.”

“Očekujemo da ćemo u Bahrainu vidjeti učinak korekcija koje smo napravili iako smo i dalje svjesni da će naši suparnici ponovno biti vrlo jaki.”

“Zato se jedva čekamo vratiti na stazu i ponovno ih susresti.”

“With that in mind, we are keen to get back on track and face up to them.”

Loša forma iz Australije mora ostati iznimka

Binotto inzistira da je loše izdanje Ferrarija u Melbourneu samo iznimka i da će na preostalim utrkama biti jači.

“Moramo dobro analizirati sve podatke, ovo mora ostati iznimka za ovu sezonu. Ali mislim da će ovo biti dobra lekcija za nas.”

“Ako uspijemo pronaći uzroke, vratit ćemo se još jači.”

“Sigurni smo da ovo nije pravi potencijal našega bolida. Sigurni smo da je puno veći i da ga nismo uspjeli iskoristiti.”

Sebastian Vettel Ferrari leads Charles Leclerc Australian GP F1 2019 Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Binotto – ‘Ovakve stvari se ne bi smjele događati’

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto razočaran je ishodom utrke u Brazilu u kojoj su …