Iako Ferrari još uvijek nije prihvatio ograničenje budžeta od 145 milijuna dolara za F1 sezonu 2021., slažu se da će ove mjere učiniti Formulu 1 održivom i da su nužne za opstanak manjih momčadi.

Ograničenje budžeta stupa na snagu 2021. iako je velika promjena tehničkoga pravilnika odgođena za 2022., a iznos ograničenja budžeta trebao bi biti smanjen sa 175 na 145 milijuna dolara.

Iako su neke momčadi poput McLarena tražile da ograničenje budžeta bude još strože, bliže granici od 100 milijuna dolara, velike momčadi poput Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla protive se tome jer bi to značilo smanjenje radne snage.

Mattia Binotto rekao je da Ferrari neće prihvatiti ograničenje budžeta manje od 145 milijuna dolara, a CEO Ferrarija Louis Camilleri priznaje da je ograničenje budžeta dobro za Formulu 1 i održivost ovoga sporta u budućnosti.

“Postoji značajan napredak u brojnim mjerama zamrzavanja razvoja komponenti kako bi se smanjili troškovi,” rekao je Camilleri.

“Također, pregovori o ograničenju budžeta i njegovom dosegu od 2021. ubrzo bi trebali biti gotovi.”

“Ostaje nada da će takvo ograničenje učiniti F1 ekonomski održivijom za sve sudionike i osigurati da F1 i dalje ostane vrhunsko i globalno trkaće prvenstvo i izvor značajnih otkrića u automobilskim inovacijama i tehnologiji.”

“Ne postoji način na koji možemo poništiti utjecaj krize na zaradu i sponzorske prihode ili prihode od vlasnika komercijalnih prava. Dobre vijesti su da bi njihov utjecaj trebao biti ograničen na ovu godinu…barem se nadamo.”

“Formula 1 nedvojbeno je aktivnost koja će 2020. najviše pogoditi naše rezultate, ali je i najteža za predviđanje. Bit će najviše 18 utrka, većinom bez publike, što će drastično utjecati na prihod od komercijalnih prava i sponzorskih ugovora, naša dva primarna izvora prihoda.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…