Ferrari planira testirati radikalni sustav ubrizgavanja goriva

Ferrari planira testirati novi sustav ubrizgavanja na svom novom motoru kojeg bi mogli koristiti u kasnijem tijeku nove sezone Formule 1.

Predsezonska testiranja za Ferrari su prošla vrlo dobro jer su bili na samom vrhu liste vremena i broja krugova, a Vettel je na softu bio dvije desetinki sporiji od Bottasova najbržeg vremena na ultrasoftu.

Novi Ferrarijev motor u četiri dana prešao je najviše krugova po bolidu (402.5), a Haasov tehnički direktor pohvalio je njegovu nevjerojatnu pouzdanost budući da su tijekom četiri dana koristili jedan motor.

Iako od Ferrarija u posljednje vrijeme dobivamo malo izjava, prema uputama predsjednika Marchionnea, britanski Autosport prenosi informaciju da Ferrari planira uvesti radikalni sustav ubrizgavanja goriva u dvije faze.

Sustav ima prednosti slične sustavu s dvije brizgaljke (koji su u Formuli 1 zabranjeni) i omogućuje precizniju kontrolu ubrizgavanja čime se smanjuje mogućnost prevelike ubrizgane količine goriva koje onda neće savršeno izgoriti.

Novi sustav trebao bi donijeti više snage i manju potrošnju goriva koja je ključna jer momčadima omogućuje da s utrku startaju s lakšim bolidom što pomaže startu, potrošnji guma, goriva i kočnica.

Ferrari novi sustav ubrizgavanja još nije testirao na stazi, ali to bi se trebalo dogoditi tijekom sezone što olakšava ukidanje sustava tokena kao mehanizma kontrole razvoja pogonskih jedinica.

Još prije više od mjesec dana u medijima se pojavila informacija da će novi motor koristiti inovativne klipove izrađene u tehnologiji 3D printa.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Vettel ostao najbrži, problemi za Hamiltona i Mercedes

Sebastian Vettel ostao je najbrži do kraja drugoga dana drugoga testa nakon što je ujutro …