Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo stražnje krilo i novi, uži pokrov motora za bolju aerodinamičku učinkovitost.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen vodeći rub donjega elementa i proizvodi nešto manje downforcea nego krilo s potpuno ravnim donjim rubom, koje ima veću površinu na rubovima krila, a Ferrari je htio isprobati i takvo krilo budući da će im biti potrebno već na prvim utrkama ove sezone.

Nakon prva tri dana testiranja Ferrari je skupio dovoljno informacija o funkcioniranju pogonske jedinice na stazi u usporedbi s podacima s testnoga stola pa su odlučili isprobati agresivniji pokrov motora koji se nalazi bliže komponentama hlađenja i pogonske jedinice.

Niži pokrov motora vidljiv je na gornjem dijelu jer je peraja koja dijeli pokrov motora sada veća, a sasvim stražnji kraj pokrova motora još je uži i ima valovit oblik, usko prateći oblik ispušnih cijevi (jedna glavna i jedna sporedna iznad nje za višak ispušnih plinova iz turbine).

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Tehnička analiza – Što donosi novi Mercedes F1 W11

Mercedes je uveo nekoliko važnih promjena na svom novom F1 bolidu za 2020. koje bi im treb…