Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo stražnje krilo i novi, uži pokrov motora za bolju aerodinamičku učinkovitost.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen vodeći rub donjega elementa i proizvodi nešto manje downforcea nego krilo s potpuno ravnim donjim rubom, koje ima veću površinu na rubovima krila, a Ferrari je htio isprobati i takvo krilo budući da će im biti potrebno već na prvim utrkama ove sezone.

Nakon prva tri dana testiranja Ferrari je skupio dovoljno informacija o funkcioniranju pogonske jedinice na stazi u usporedbi s podacima s testnoga stola pa su odlučili isprobati agresivniji pokrov motora koji se nalazi bliže komponentama hlađenja i pogonske jedinice.

Niži pokrov motora vidljiv je na gornjem dijelu jer je peraja koja dijeli pokrov motora sada veća, a sasvim stražnji kraj pokrova motora još je uži i ima valovit oblik, usko prateći oblik ispušnih cijevi (jedna glavna i jedna sporedna iznad nje za višak ispušnih plinova iz turbine).

Sebastian Vettel Ferrari SF1000 Barcelona Test 2 Day 2 front C3 Pirelli Photo Ferrari

Sebastian-Vettel-Ferrari-SF1000-Barcelona-Test-2-Day-2-C3-Pirelli-Photo-Ferrari

Ferrari vs Mercedes drag race F1 2020 Test 2 Day 3 Barcelona main straight Photo Pirelli

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Magny Cours 2004. – Schumacher pobijedio Alonsa uz četiri zaustavljanja u boksu

Michael Schumacher na današnji je dan 2004. ostvario jednu od najboljih pobjeda u 2004. ka…