Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo stražnje krilo i novi, uži pokrov motora za bolju aerodinamičku učinkovitost.

Novo stražnje krilo ima zakrivljen vodeći rub donjega elementa i proizvodi nešto manje downforcea nego krilo s potpuno ravnim donjim rubom, koje ima veću površinu na rubovima krila, a Ferrari je htio isprobati i takvo krilo budući da će im biti potrebno već na prvim utrkama ove sezone.

Nakon prva tri dana testiranja Ferrari je skupio dovoljno informacija o funkcioniranju pogonske jedinice na stazi u usporedbi s podacima s testnoga stola pa su odlučili isprobati agresivniji pokrov motora koji se nalazi bliže komponentama hlađenja i pogonske jedinice.

Niži pokrov motora vidljiv je na gornjem dijelu jer je peraja koja dijeli pokrov motora sada veća, a sasvim stražnji kraj pokrova motora još je uži i ima valovit oblik, usko prateći oblik ispušnih cijevi (jedna glavna i jedna sporedna iznad nje za višak ispušnih plinova iz turbine).

Sebastian Vettel Ferrari SF1000 Barcelona Test 2 Day 2 front C3 Pirelli Photo Ferrari

Sebastian-Vettel-Ferrari-SF1000-Barcelona-Test-2-Day-2-C3-Pirelli-Photo-Ferrari

Ferrari vs Mercedes drag race F1 2020 Test 2 Day 3 Barcelona main straight Photo Pirelli

Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari na VN Miamija u posebnim nijansama plave

Najuspješnija momčad Formule 1 Ferrari obilježit će 70. obljetnicu prisutnosti na američko…