Ferrari postigao ciljanu pouzdanost motora uz istu snagu kao 2017.

Ferrari-SF70H-Malaysian-GP-F1-2017-engine-cover-off-Photo-Ferrari-Auto-Motor-und-Sport

Ferrari je s novim F1 motorom za 2018. postigao željenu razinu izdržljivosti potrebnu zbog samo tri dopuštena motora tijekom sezone, ali su uspjeli zadržati snagu na razini kraja prošle sezone.

Ferrari su problemi s pouzdanošću skupo stajali krajem prošle sezone, a zbog samo tri dopuštena motora, turbo punjača i MGU-H te samo dva MGU-K, dvije baterije i dvije kontrolne elektronike po vozaču tijekom 2018. naglasak ove zime definitivno je bio na pouzdanosti i kontroli kvalitete.

Ali Ferrari je intenzivno radio i na novim konceptima koji će im donijeti i više snage, ali oni neće biti spremni za početak sezone, prenosi Autosport.

Ferrarijeva pogonska jedinica za 2018. na dinamometru je uspješno položila testove pouzdanosti uz zadržavanje prošlogodišnje snage, a nova glava cilindra trebala bi stići tijekom sezone, u prvoj ili drugoj nadogradnji.

Motor neće imati klip od čelične legure, što se razmatralo krajem prošle godine pod vodstvom bivšega šefa razvoja motora Lorenza Sassija dok početkom ljeta ideja nije odbačena jer se nije pokazala uspješnom kao što se očekivalo. Sassi je u međuvremenu prešao u Mercedes dok je novi Ferrarijev šef za motore postao Corrado Iotti.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Španjolske – Formula 1 u Barceloni usred ljeta

Circuit de Barcelona - Catalunya već tradicionalno označava povratak Formule 1 u Europu, a…