Mattia Binotto potvrdio je uoči prve utrke sezone da će Ferrari koristiti istu konfiguraciju svoga bolida kao i na kraju predsezonskih testiranja u Barceloni, a da će značajna poboljšanja stići tek na trećoj utrci sezone u Mađarskoj.

Ferrari nije ispunio očekivanja na testiranjima gdje su bili sporiji od Mercedesa i Red Bulla, a po nekim simulacijama od njih je bio brži i Racing Point čiji je bolid inspiriran prošlogodišnjim Mercedesom.

Binotto priznaje da ih je ishod testiranja natjerao da značajno promjene smjer razvoja bolida, posebno na aerodinamičkom području, a da za to treba vremena te da poboljšanja neće biti spremna za Austriju.

“Bolid će ovoga vikenda biti u istoj konfiguraciji koju smo koristili pretkraj testa u Barceloni,” rekao je Binotto.

“To ne znači da smo sjedili prekriženih ruku u ograničenom vremenskom razdoblju od samo pet i pol tjedana koliko smo mogli raditi na bolidima.”

“Istina je da je ishod testiranja doveo do značajne promjene u smjeru razvoja, posebno na aerodinamičkom polju. Prvo smo morali shvatiti zašto na stazi nismo vidjeli rezultate koje smo očekivali i koliko moramo rekalibrirati cijeli program.”

“Bilo bi kontraproduktivno da smo nastavili putem kojim smo planirali, znajući da nećemo postići svoje ciljeve. Zato smo odlučili doći s novim programom koji se tiče cijeloga bolida, znajući da neće biti spreman za prvu utrku.”

“Naš je cilj uvesti poboljšanja za treću utrku u Mađarskoj 19. srpnja.”

“Znamo da u ovom trenutku nemamo najbrži paket, znali smo to prije Melbournea i to se nije promijenilo. Spielberg ima drukčije karakteristike od Montmela [Barcelona] i temperature će biti više nego u veljači.”

“U Austriji moramo iskoristiti svaku priliku i onda ćemo u Mađarskoj, s novim razvojnim korakom na kojem radimo, vidjeti gdje smo u odnosu na ostale, uzevši u obzir i poboljšanja koja će i oni donijeti.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Bottas na pole positionu ispred Hamiltona, Hulkenberg treći

Valtteri Bottas osvojio je drugi pole positionu za VN 70. obljetnice Formule 1 pobijedivši…