Ferrari je predstavio posebni vizualni identitet svoga F1 bolida za 2019. za prvu utrku sezone u Australiji jer zbog lokalnoga zakona ne smiju koristiti natpise glavnoga sponzora Philip Morrisa.

Od VN Japana prošle godine Ferrari na svojim F1 bolidima nosi natpise ‘Mission Winnow’, inicijative svoga glavnoga sponzora Philip Morrisa koji time predstavlja okretanje ‘čistim tehnologijama’.

Ali zbog pritužbi vlasti u Australiji Ferrari će na bolidima nositi oznake ’90 YEARS’ čime označavaju 90. obljetnicu svoga postojanja što je sadržano i u imenu F1 bolida za 2019.

Talijanska momčad potvrdila je da je uklanjanje natpisa ‘Mission Winnow’ sa svoga F1 bolida za 2019. i iz imena momčadi biti samo privremeno za prvu utrku sezone u Australiji.

Konačna lista sudionika F1 sezone 2019, otkrila je da je Williams dodao svoga sponzora Rokit u naziv momčadi, baš kao i Racing Point koji je dodao ime svoga sponzora Sport Pesa, a Ferrari je uklonio naziv ‘Mission Winnow’ te se ponovno zove samo ‘Scuderia Ferrari’.

“Tijekom vikenda u Australiji, vizualni identitet bolida SF90, vozačka odijela i neka oprema na stazi nosit će logo koji slavi 90 godina Scuderije,” stoji u Ferrarijevom priopćenju.

“Utrka u Melbourneu predstavlja početak slavlja ove posebne godišnjice koja se proteže cijelom F1 sezonom i pojavljuje i u drugim trkaćim aktivnostima.”

2019 Ferrari SF90 90 Years Melbourne Australian GP livery no Mission Winnow Photo Ferrari

Uobičajeni izgled bolida za ostale utrke sezone:

2019 Ferrari SF90 studio photo right angle side Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton i Bottas najbrži na prvom treningu u Austriji

Lewis Hamilton i Valtteri Bottas postavili su dva najbrža vremena na prvom slobodnom treni…