Ferrari je predstavio svoj ovogodišnji SF1000 u bojama s kojima će obilježiti jubilarnu 1000. utrku u Formuli 1 koja će se održati ovoga vikenda u Mugellu, a riječ je o tamnocrvenoj boji s kojom su se utrkivali prve F1 sezone u povijesti 1950.

“Scuderia Ferrari 1000th Grand Prix vrlo je važna prekretnica i morala se obilježiti na poseban način,” rekao je potpredsjednik Ferrarija Piero Ferrari.

“Zato smo odlučili koristiti posebni vizualni identitet na bolidima pa će SF1000 na Mugellu nositi burgundsku crvenu koja je prvi puta viđena na modelu 125 S, prvom trkaćem automobilu koji je nosio Ferrarijevo ime.”

“Čak će i trkaći brojevi na Charlesovom i Sebastianovom bolidu biti u duhu tradicije prošlosti i odavati dojam da su ručno obojani, a trkaća odijela također će biti u bojama bolida.”

“Ovo je odavanje počasti našim korijenima, našim počecima u nevjerojatnoj Ferrarijevoj priči koju je obilježila želja za natjecanjem i želja da izrađujemo cestovne automobile koji su izuzetno po pitanju tehnologije i dizajna.”

“Ferrari je jedinstven u svijetu jer kompanija ima dušu proizvođača automobila i trkaće momčadi koje veže nerazdvojiva veza koja nikad nije dolazila u pitanje.”

“Tek nekoliko mjeseci ranije nismo mogli ni zamisliti da će naša 1000. utrka biti na našoj stazi Mugello. Oduševljen sam što je Formula 1 u službenom imenu utrke odlučila odati počast Ferrariju, jedinoj momčadi koja je uvijek bila prisutna u 71 godini postojanja ovoga sporta.”

Ferrarijev junior i F2 vozač Mick Schumacher vozit će očev Ferrari F2004 u kojem je osvojio sedmi naslov prvaka na Mugellu uoči nedjeljne utrke, a Ferrari će održati i događaj u Firenci u subotu navečer kako bi obilježili svoju 1000. F1 utrku.

Mercedes će također odati počast Ferrariju tako da će sigurnosni automobil biti crvene umjesto srebrne boje.

“VN Toskane bit će 1000. F1 utrka za Ferrari čime će se obilježiti duga trkaća tradicija ovoga sjajanog talijanskog brenda,” rekao je šef Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff.

“Odat ćemo im počast s Mercedes-AMG sigurnosnim automobilom u Ferrari crvenoj.”

“Muškarci i žene u Maranellu imaju ponosnu povijest za slaviti i mi im odajemo počast ovoga vikenda.”

2020 Tuscan GP Ferrari SF1000 special livery Photo Ferrari 2020 Tuscan GP Ferrari SF1000 special livery zoom hi res Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Alfa Romeo isprobao 18-inčne kotače s poklopcima

Robert Kubica jučer je odradio prvi od dva dana testiranja novih Pirellijevih 18-inčnih gu…