Ferrari je predstavio svoju F1 momčad i vozače Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza uoči početka nove F1 sezone 2021. u kojoj su odlučni popraviti dojam nakon razočaravajuće prošle sezone koju su završili na šestom mjestu, a novi SF21 predstavit će 10. ožujka.

Ferrari je nakon šest godina prekinuo suradnju sa Sebastianom Vettelom i doveo Sainza (26) iz McLarena koji će s Leclercom (23) činiti najmlađu Ferrarijevu vozačku postavu u Formuli 1 nakon 1968. kada su za njih vozili Chris Amon (25) i Jacky Ickx (23).

Sainz i Leclerc već su odradili prve kilometre ove sezone u Ferrarijevom F1 bolidu iz 2018. SF71H na Fioranu krajem siječnja što su ujedno bili i prvi Sainzovi krugovi za Ferrari, a priliku za testiranje novoga SF21 imat će na predsezonskim testiranjima u Bahrainu (12. – 14.3.) i danu za snimanje promotivnih materijala koji će Ferrari iskoristiti prije testiranja.

Ferrari je za 2021. pripremio potpuno novu pogonsku jedinicu koja bi trebala biti značajno snažnija nego prošle sezone kada su imali najslabiju pogonsku jedinicu u Formuli 1, a svoja dva razvojna tokena potrošili su na stražnji kraj kako bi poboljšali strujanje zraka preko difuzora.

Sainz je nakon prvoga testa za Ferrari 27.1. na Fioranu bio oduševljen što je prvi puta iskusio vožnju njihova F1 bolida i kaže da će dati sve od sebe kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate.

“Kad sam imao deset godina, otišao sam u Barcelonu i imao sam sreću upoznati jednog od svojih najvećih junaka, Michaela Schumachera i posjetiti garažu Ferrarija. Atmosfera je tamo bila jednostavno posebna, nema ništa slično,” rekao je Sainz.

“Stoga pretpostavljam da je najlakši način za opisivanje onoga što mi znači pridruživanje Scuderiji Ferrari ostvarenje snova iz djetinjstva! Međutim, kako ja vidim, obući crveno trkaće odijelo i voziti za ovu momčad mnogo je više od samo snova. Kao trkaćem vozaču, velika mi je čast i velika odgovornost koju se zaista radujem iskusiti i prihvatiti.”

“Od prvog dana kada sam počeo utrkivati imao sam na umu samo dva cilja: postati vozač Formule 1 i osvojiti svjetsko prvenstvo. Nakon postizanja prvog, sav moj fokus i napor ulažu se u pokušaj postizanja drugog cilja i nema boljeg mjesta od Ferrarija za to.”

“Ambicija je pomoći stvoriti pobjedničku momčad, vratiti Scuderiju na sam vrh gdje joj je mjesto i osvojiti svjetsko prvenstvo.”

2021 Ferrari team launch February 26 Sainz and Leclerc Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Kako Verstappen može do naslova u Saudijskoj Arabiji

Max Verstappen prvi se puta u F1 karijeri bori za naslov prvaka i trenutno ima prednost od…