Ferrari je predstavio svoj novi F1 bolid za 2019. SF90 s kojim žele osvojiti prvi naslov prvaka nakon 11 godina i kojega će voziti Sebastian Vettel i Charles Leclerc.

Bolid je predstavljen na prezentaciji u Maranellu, ali nešto ranije procurile su prve studijske fotografije novoga Ferrarija interno nazvanog 670.

Ferrari je novi F1 bolid nazvao SF90 kako bi obilježili 90. obljetnicu svojega postojanja, a zadržan je prošlogodišnji koncept bočnih stranica i visokih usisnika smještenih između lateralnih sigurnosnih struktura.

Natpisi Mission Winnow njihova glavnog sponzora Philip Morrisa nalaze se na prednjim i stražnjim krilima, a na poklopcu motora nalazi se njihov veliki logotip MW. Razlika u odnosu na prošlu godinu je u boji natpisa – prošle godine natpis je bio bijeli, a ove godine je crni dok je crvena boja ove godine mat.

Ferrari ove godine ima novoga šefa momčadi budući da je Mattia Binotto zamijenio Maurizija Arrivabenea, a Binotto će ujedno ostati i tehnički direktor momčadi pa ga ove godine očekuje težak zadatak.

“Jednostavno gledamo naprijed, nemamo puno za razmišljati. Svi ćemo napraviti što trebamo i dati sve od sebe.”

Aktualni viceprvak svijeta Sebastian Vettel ove godine broji petu godinu u Ferrariju, a novi momčadski kolega bit će mu mladi Charles Leclerc koji je oduševio u nižim kategorijama i u svojoj prvoj F1 sezoni u Alfa Romeo Sauberu.

Na predstavljanju novoga SF90 bili su i predsjednik Ferrarija John Elkann, potpredsjednik Piero Ferrari i izvršni direktor Louis Camilleri.

“Ova godina je važna jer slavimo 90. obljetnicu Scuderije Ferrari koja je rođena 1929. u Modeni,” rekao je Camilleri.

“Ovo je važna obljetnica i nastavljamo biti inspirirani vizijom našega osnivača Enza Ferrarija.”

“U potpunosti razumijemo da kao momčad nosimo nade, ponos i očekivanja cijele nacije i milijuna navijača diljem svijeta. Riječ je o odgovornosti koju rado prihvaćamo.”

“Prošla sezona bila nam je najbolja u posljednjih 10 godina, ali i dalje nismo ostvarili svoj cilj.”

“Takav poraz nikad nije lako prihvatiti, ali uvjeravam vas da gledamo naprijed sa snažnom posvećenošću i odlučnošću.”

2019 Ferrari SF90 studio photo right side Photo Ferrari 2019 Ferrari SF90 studio photo right angle side Photo Ferrari 2019 Ferrari SF90 studio photo left side Photo Ferrari 2019 Ferrari SF90 studio photo front view Photo Ferrari

2019 Ferrari SF90H Photo Ferrari side angle live presentation

2019 Ferrari SF90H Photo Ferrari side angle live presentation 2

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari zadovoljan nakon ‘ohrabrujućega’ petka u Monaku

Ferrarijevi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz zadovoljni su nakon prvoga dana u Monaku…