Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto upozorio je da će njegova momčad biti prisiljena pronaći druge trkaće serije u kojima će moći ostvariti svoje ambicije ukoliko Formula 1 ograniči budžet ispod 145 milijuna dolara.

Incijalni iznos granice budžeta za 2021., koji ostaje unatoč odgođenim promjenama na tehničkom pravilniku za 2022., bio je 175 milijuna dolara, a kad je nastupila kriza uzrokovana koronavirusom momčadi su bile blizu dogovaranja nove granice od 145 milijuna dolara.

Ali kako su neke momčadi poput McLarena tražile dodatno smanjenje na 100 milijuna kako bi se smanjio utjecaj koji će kriza imati na manje momčadi i smanjila razlika između velike trojke i ostalih, Ferrari je jasno naglasio da to neće dopustiti.

“Granica od 145 milijuna dolara već je nova i zahtjevna granica u odnosu na ono što je dogovoreno prošloga lipnja, to ne može biti ostvareno bez dodatnih žrtava, posebno u smislu ljudskih resursa,” rekao je Binotto za Guardian.

“Ako će granica biti još niža, ne želimo biti u poziciju da moramo gledati druge mogućnosti kako bismo iskoristili svoj trkaći DNA. U Formuli 1 imamo momčadi različitih karakteristika koje funkcioniraju u drugim državama, pod drugim zakonima i sa svojim načinom rada.”

“Zato nije jednostavno napraviti strukturne promjene jednostavnim rezanjem troškova na linearan način.”

“Svjesni smo da F1 i cijeli svijet prolaze kroz posebno teško vrijeme zbog COVID-19 pandemije, ali nije vrijeme za žurne reakcije bez razmatranja svih posljedica.”

Ferrari se oglasio na Binottove tvrđnje

Zbog Guardianova naslova da Ferrari prijeti odlaskom iz F1, što je jasno iako Binotto nije upotrijebio točno te riječi, oglasili su se iz Ferrarija i ‘pojasnili’ Binottove komentare.

“Željeli bismo razjasniti što je Mattia rekao u svom intervjuu objavljenom jučer,” stoji u kratkom priopćenju iz Ferrarija.

“On nije spominjao da će Scuderia Ferrari otići iz F1, baš suprotno, rekao je da ne bismo htjeli da nas se stavi u poziciju da moramo gledati druge mogućnosti, umjesto da nastavimo u F1, kako bismo iskoristili svoj trkaći DNA, ukoliko ograničenje budžeta bude još drastičnije smanjeno, što bi stotine radnih mjesta dovelo u rizik.”

“Nesporazum je nastao zbog naslova koji navodi na krivi zaključak i koji je odmah ispravljen.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je iza Mercedesa i Red Bulla, ali ‘blizu ostalih’

Ferrarijev Mattia Binotto smatra da je njegova momčad i dalje iza Mercedesa i Red Bulla, a…