Momčad Scuderia Ferrari Mission Winnow produljila je tehničku suradnju s proizvođačem kočnica i drugih trkaćih komponenti Brembo s kojim surađuju od njihova ulaska u Formulu 1.

Brembo za Ferrari proizvodi kočione sustave, uključujući diskove, kliješta i pločice, ali i spojku i druge sustave za trkaći bolid i ostale trkaće serije u kojima se Ferrari natječe, a tehničku suradnju nastavit će i 2021.

Ferrari i Brembo partneri su više od 45 godina nakon što je Brembo 1975. prvi puta ušao u Formulu 1 i momčadi iz Maranella isporučio čelične kočione diskove za njihov 312T koji su vozili Niki Lauda i Clay Regazzoni.

Lauda je te sezone uvjerljivo osvojio svoj prvi naslov prvaka i treći Ferrarijev vozački naslov u Formuli 1, prvi nakon Johna Surteesa 1964., a Ferrari je osvojio i konstruktorski naslov što su im prvi naslovi prvaka koji su osvojili s Brembom.

Suradnja Ferrarija i Bremba nastavila se sve do danas, a rezultirala je razvojem karbonskih diskova, hidrauličkih komponenti kočionih sustava i brojnih inovativnih elemenata tijekom godina.

Partnerstvo je usredotočeno na istraživanje i razvoj u dizajnu kočionih sustava dizajniranih posebno za momčad iz Maranella, a Ferrari s Brembom, kao i mnogi drugi proizvođači, surađuje i u programu cestovnih automobila.

2020 Russian GP Ferrari SF1000 side view front end Photo Pirelli
Sebastian Vettel, Ferrari SF1000, VN Rusije 2020. (Photo: Ferrari)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Prvi predsezonski test u Barceloni bez prijenosa i navijača

Formula 1 potvrdila je da na prvom testu uoči početka nove sezone neće biti prisutni navij…