Ferrari razmatra mogućnost povratka tehničkoga direktora Simona Reste iz Alfa Romea u nastojanju da ojača vlastitu tehničku strukturu, potvrdio je tehnički direktor i šef momčadi Ferrarija Mattia Binotto.

Resta je u svibnju prošle godine postao tehnički direktor Alfa Romeo Saubera i time zamijenio Jorga Zandera koji je stigao iz Audijeva WEC programa, a rad na novoj poziciji započeo je prvoga srpnja.

Talijan rođen u Imoli F1 karijeru započeo je u Minardiju 1998., a 2001. prelazi u Ferrari gdje 2002. postaje vođa dizajnerskoga odjela. Godine 2006. postaje šef odjela za istraživanje i razvoj, a glavni dizajner postao je 2015.

Resta je uz tehničkoga direktora Binotta jedan od najvažnijih ljudi za Ferrarijev tehnički preporod koji je započeo 2017. kada su prvi puta nakon desetak godina privlačili pažnju tehničkim inovacijama iako im to na kraju nije donijelo naslove prvaka pored nedodirljivoga Mercedesa.

Binotto je potvrdio da Ferrari razmatra Restin povratak iz Alfa Romea što potvrđuje važnu ulogu koju je imao u tehničkoj strukturi.

“Kao momčad, bez sumnje je da se uvijek pokušavamo poboljšati i gledati gdje nam možda nedostaje snage,” rekao je Binotto za službenu F1 stranicu.

“Simone je u prošlosti bio s Ferrarijem, a prešao je u Alfa Romeo kao tehnički direktor i ima sjajno iskustvo.”

“Razmatramo da ga u određenom trenutku vratimo, ali to je nešto što još nismo odlučili.”

“Njegovu ulogu trenutno imamo pokrivenu u Maranellu tako da situacija nije tako jednostavna.”

“Ali istina je da razmišljamo o tome, kao što razmišljamo i o drugim ljudima koji bi se mogli pridružiti ili nas napustiti.”

“U svakoj organizaciji postoji ova dinamika i to je normalno.”

Simone Resta Alfa Romeo Photo F1-com

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Formula 1 potvrdila kalendar za prvih osam utrka 2020.

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je prvih osam utrka u ovogodišnjem kalendaru koji će započeti …