Ferrari Red Bullu nudi stariju specifikaciju svoga motora

heinz-harald-frentzen-sauber-c15-1995-san-marino

manor-pogonska-jedinica-japan

Momčad iz Maranella ponovno je otvorila vrata Red Bullu i ponudila im korištenje svojih motora za 2016., ali ne i najnovije specifikacije, istaknuo je Sergio Marchionne.

Ferrari se jedno vrijeme držao po strani kada je u pitanju Red Bullova situacija s dobavljačem motora jer kao i ostali, nisu htjeli ugroziti vlastitu kompetitivnost. Ali čini se da se situacija ipak mijenja.

U Toro Rossu su još ranije izjavili da im je mogućnost korištenja starije specifikacije Ferrarijevog motora prihvatljiva te da je i takva vjerojatno bolja od ovoga što trenutno imaju.

>> Toro Rosso će idućih tjedana potvrditi dobavljača motora za 2016.

Prema najnovijim izjavama Ferrarijeva predsjednika Sergija Marchionnea, Ferrari je i Red Bullu spreman ponuditi stariju specifikaciju svoje pogonske jedinice.

“Postolji volja pružanja ove usluge u smislu projekta sa strane, ali to ne može biti isti motor koji i Ferrari koristi u utrkama,” rekao je Marchionne za talijanske medije.

Također, Marchionne je rekao da bi dogovor Ferrarija i Red Bulla bio ‘drukčiji projekt’ i da bi uključivao Ecclestoneov Formula One Management (FOM).

nurburgring-2013-vodeci
U Ferrariju nisu zaboravili kako Red Bull izgleda kad ima kompetitivan motor

“Bernieja smo obavijestili,” objasnio je Sergio, “i spremni smo isporučivati motore. Ne samo Red Bullu, nego i drugim momčadima, ali ne i motor koji mi koristimo.”

Na nedavnom sastanku FIA je odlučila da će 2016. biti dopušteno korištenje starih specifikacija što je bilo nužno kako bi Ferrarijev plan zaista mogao i ostvariti.

Marchionne se obrušio i na kritike na Ferrarijevo korištenje prava veta (koje je predvodio Jean Todt, predsjednik FIA-e) na pokušaj smanjenja troškova korištenja pogonskih jedinica.

“Obvezati se i prihvatiti financijski teret kako bi financirali druge momčadi u potpunosti je sulud koncept i izvan bilo koje vrste normalnih očekivanja.”

“Iznenađujuće je da Jean Todt, koji ima tako dugotrajno iskustvo u F1, ne shvaća utjecaj koji motor takve složenosti ima na troškove tvrtke. Unatoč tome, mislim da Jean pokušava naći rješenje,” zaključio je Marchionne.

>> REZULTATI: Kimi Raikkonen 2015.

>> REZULTATI: Sebastian Vettel 2015.

>> REZULTATI: Ferrari 2015.

Učitaj još iz Featured - homepage

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA upozorila vozače za prvi zavoj

Trkaći direktor FIA-e Charlie Whiting upozorio je vozače nakon današnjih slobodnih trening…