Ferrarijev predsjednik Louis Camilleri potvrdio je da će Ferrarijeva F1 momčad ove godine imati povećan budžet kako bi pokušali napraviti još jedan korak prema osvajanju naslova prvaka nakon više od deset godina bez trofeja.

Ferrari je posljednji vozački naslov osvojio 2007. s Kimijem Raikkonenom koji je u šokantnoj završnici u Brazilu pobijedio McLarenove vozače Lewisa Hamiltona i Fernanda Alonsa, a posljednji konstruktorski naslov osvojili su 2008. kada je vozački naslov pripao Hamiltonu.

Tek 2017. Ferrari se vratio redovitom osvajanju pole positiona, prvih startnih redova i pobjeda, a 2018. su bili još konkurentniji iako su u završnici prvenstva opet pali pod pritiskom Hamiltona i Mercedesa.

Ove godine Ferrari nakon smrti Sergija Marchionnea ima novog predsjednika Louisa Camillerija, ali i novog šefa F1 momčadi budući da je Ferrari otpisao Maurizija Arrivabenea i na njegovo mjesto postavio Mattia Binotta, dosadašnjeg tehničkog direktora.

Ferrarijevim nadama u F1 2019. pomoći će i novi, povećani budžet koji je potvrdio predsjednik Camilleri.

“Kako su naše F1 performanse u 2018. bile najbolje otkako smo 2008. osvojili posljednji konstruktorski nasoov, ostali smo kratkih rukava kada je riječ o trofejima,” rekao je Camilleri.

“Naš je cilj je i dalje napredovati i pobijeđivati.”

“U 2019. ćemo povećati svoje troškove što djelomično odražava našu ambiciju za pobjedama, ali uključuje i razvojnu ekspanziju koja je potrebna zbog novih pravila koja će biti dio novog Concorde ugovore koji bi na snagu trebao stupiti 2021.”

Ferrarijev F1 program smatra se jednim od ‘ključnih dijelova marketinških napora’ te autokompanije koja na taj način može izbjeći druge skupe načine reklamiranja jer nastupanje i pobijeđivanje u F1 Ferrarijevom brendu donosi ‘prestiž, identitet i privlačnost’.

Charles Leclerc Abu Dhabi F1 2019 test Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Raikkonen – ‘Singapur je kao i svaki drugi trkaći vikend’

Kimi Raikkonen kaže da je utrkivanje u noćnim uvjetima u Singapuru isto kao i na svim drug…