Sauber i Haas u Mađarskoj testiraju novu specifikaciju Ferrarijeva V6 motora i turbine koju tvornička momčad planira uvesti na idućoj utrci u Belgiji.

Vozači Saubera i Haasa uzeli su nove elemente Ferrarijeve pogonske jedinice na VN Mađarske i to posljednje, treće motore s unutarnjim izgaranjem koji su im posljednji koje smiju uzeti bez kazni.

Vozači ove godine na raspolaganju imaju po tri motora, a vozači Saubera i Haasa treće su motore uzeli prije tvorničke momčadi uoči očekivanoga uvođenja na VN Belgije ili VN Italije.

Nove, treće motore uzeli su Grosjean, Magnussen, Ericsson i Leclerc, nove turbo punjače i MGU-H (također treće) uzeli su Magnussen, Ericsson i Leclerc jer je Grosjean već dobio te nove dijelove.

Praksa da novu specifikaciju daju najprije svojim klijentima pa onda svojoj tvorničkoj momčadi već je uobičajena ove sezone za Ferrari jer su i prvu nadogradnju testirali najprije u Monaku sa Sauberom i Haasom da bi na idućoj utrci u Kanadi novu specifikaciju isporučili i vlastitoj momčadi.

Sauberov šef Frederic Vasseur kaže da se njegova momčad zbog toga ne osjeća kao pokusni kunić jer je Ferrari već dokazao da klijentima isporučuje provjeren proizvod.

“Ako uvedete drugu specifikaciju jednu utrku ranije [Monako] onda možete uvesti i treću specifikaciju utrku ranije,” rekao je.

“Vrlo sam zadovoljan što ju imamo što je prije moguće.”

“Budimpešta nije toliko važna za motore, za nas je važno biti pouzdan ovoga vikenda i pripremiti se za Spa i Monzu.”

“Ne možete imati Sauber u Q3 ako nemate motor na razini, a mi se borimo s Renaultom svake kvalifikacije.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Aston Martin predstavio novi F1 bolid za 2021.

Aston Martin Cognizant F1 Team predstavio je svoju F1 momčad za 2021. i novi bolid AMR21 u…