Ferrari je zadovoljan napretkom koji su ostvarili u odnosu na prošlu sezonu nakon što su prošle godine imali najslabiji motor u Formuli 1, a šef momčadi Mattia Binotto se nada da će 2022. ponovno imati najjači motor.

Talijanska momčad bila je mjerilo snage motora 2018. i 2019., ali nova pravila oko protoka goriva i posljedice tajnoga dogovora s FIA-om značajno su im smanjili snagu u 2020. što je u kombinaciji s nekonkurentnom šasijom dovelo do najgore sezone od 1980.

Nakon što su prošle godine u Bahrainu bili gotovo dvije sekunde sporiji od najbržega Mercedesa, Leclerc se ove godine na istoj stazi kvalificirao na četvrto mjesto, manje od sedam desetinki iza pole positiona i samo tri desetinke iza Mercedesa.

Binotto je zadovoljan napretkom koji je Ferrari ostvario preko zime s ograničenim mogućnostima u godini u kojoj sve momčadi imaju iste šasije kao i prošle godine i u kojoj su smjeli promijeniti samo neke dijelove na bolidu.

“Pogonska jedinica se definitivno poboljšala i sretan sam vidjeti da su i Alfa Romeo i Haas napredovali,” rekao je Binotto.

“S naše strane, napredovali smo u svim područjima u kojima je to bilo moguće.”

“Aerodinamika je sigurno bolja po pitanju ponašanja i korelacije, ali pogonska jedinica i bolid općenito su bolji gdje god je bilo moguće napraviti poboljšanja.”

“Riječ je o cijelom paketu pa to zaista ne bih dijelio u područja – sada je cijeli paket bolji i to je dovoljno.”

“Rekao bih da još uvijek zaostajemo u svim područjima. I dalje nam nedostaje snage motora, sigurno manje nego prije, ali zaostatak smo smanjili i mislim da konvergiramo [prema najboljima].”

“Nadam se da ćemo iduće godine, kad ćemo opet imati novu pogonsku jedinicu, smanjiti zaostatak ili postati mjerilo za ostale.”

“Isto mislim i za aerodinamiku, za downforce u srednje brzim i brzim zavojima, kao i za cijeli paket.”

“Ali sad su razlike sve manje i manje.”

“Važnije je to što mislim da radimo u pravom smjeru i s pravim alatima i to će nas u budućnosti učiniti jačim.”

Ferrari se nakon prve utrke nove sezone nalazi na četvrtom mjestu u poretku konstruktora zahvaljujući šestom i osmom mjestu za Leclerca i Sainza, šest bodova iza trećeplasiranoga McLarena.

2021 Bahrain GP Leclerc Ferrari SF21 soft C4 Pirelli rear end sidepod Photo Ferrari
Charles Leclerc, Ferrari SF21, VN Bahraina 2021. (Photo: Ferrari)
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton na pole positionu u Imoli ispred dva Red Bulla

Lewis Hamilton osvojio je prvi pole position ove sezone nakon napetih kvalifikacija za VN …