Ferrari će gotovo u potpunosti zaustaviti razvoj ovogodišnjeg F1 bolida SF90 nakon uspješne validacije poboljšanja iz Singapura na potpuno drukčijoj stazi u Rusiji na kojoj su u petak pokazali impresivnu brzinu.

Nakon iznenađujuće pobjede u Singapuru gdje su ostvarili pole position i dvostruku pobjedu, u središte pozornosti došao je opsežan Ferrarijev aerodinamički paket poboljšanja koji im je pomogao dodati downforce, posebno na prednjem kraju.

Binotto je unatoč pobjedi bio oprezan u najavama ostatka sezone jer je Singapur specifična staza, ali nakon uspješne provjere učinkovitosti novih dijelova na klasičnoj stazi poput Sochija uvjeren je da su napravili korak naprijed.

S obzirom da je do kraja sezone ostalo još šest utrka, uključujući VN Rusije, Ferrari će se sada gotovo u potpunosti okrenuti razvoju F1 bolida za 2020. kako bi iduće sezone bili konkurentni od početka sezone.

“Bili smo konkurentni i to je bilo važno za nas,” komentirao je Binotto nakon treninga u Rusiji.

“Imali smo fantastične kvalifikacije u Singapuru s novim aero paketom. Bilo je važno potvrditi koliko je paket dobar na drukčijoj stazi s drukčijim postavkama.”

“Bili smo brzi i konkurentni i s puno goriva pa sam općenito prilično sretan.”

“Rekao bih da smo u tvornici sad zaista usredotočeni pretežno na bolid za iduću godinu.”

“Ako i bude nekih poboljšanja ove sezone, neće biti velika kao ono iz Singapura.”

Leclerc je pohvalio Ferrarijev bolid u Rusiji i kaže da su po pitanju dužih dionica imali jedan od najboljih petaka ove sezone.

Charles Leclerc Ferrari Russian GP F1 2019 finish line Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA i Formula 1 potvrdile promjenu pravila za 2021.

Svjetsko motorsport vijeće ratificiralo je promjene pravila koje su donijeli FIA i Formula…