Ferrari je na VN SAD-a donio značajno modificiranu podnicu na području iza prednjih i ispred stražnjih kotača, a manje promjene vidljive su i na usisnicima za hlađenje prednjih kočnica.

Iako je ova sezona za Ferrari gotovo završena s obzirom na ogromnu prednost koju u prvenstvu imaju Hamilton i Mercedes, momčad ne prestaje donositi poboljšanja na svoj SF71H koja su se, kao što je to uobičajeno u Formuli 1, pripremala mjesecima unaprijed.

Momčadi ove godine koriste longitudinalne proreze na podnici pokraj bočnih stranica i ispred stražnjih kotača, a Ferrari je s novom podnicom otišao korak dalje i dodao dvije serije po tri zakrivljena usmjerivača zraka koji služe stvaranju vrtloga na ovom području.

Ferrari SF71H new floor USA GP F1 2018 Photo Ferrari XPB

Cilj ovih modifikacija je stvoriti vrtloge koji će se slati s unutarnje strane rotirajućih stražnjih kotača kako bi difuzor i podnica gubili što manje efikasnosti prilikom rada, a ispred samoga stražnjeg kotača Ferrari od VN Japana koristi transverzalni prorez (žuto).

Također, uzdužne proreze, koji su na bolidu prisutni još od ljeta, povezuju tanke kose plave trake od karbonskih vlakana kako bi se postigla potrebna čvrstoća.

Što se tiče prednjega dijela podnice, koji prihvaća zrak koji dolazi s prednjega krila i ispod nosa, Ferrari je dodao još tri oštrice na početak podnice i sada ih je devet (crveno), kao i nekoliko malih usmjerivača zraka na njima koji su vrlo precizno oblikovani kako bi sa zračnom strujom imali točno određenu interakciju prilagođenu ostatku bolida, što je danas moguće zahvaljujući izuzetno naprednim CFD simulacijama.

Ferrari SF71H new floor front USA GP F1 2018 Photo AMUS

Ferrari je dodao i ‘L-usmjerivač’ koji visi s usisnika za hlađenje prednjih kočnica, a čija je funkcija isključivo aerodinamičke prirode. FIA već godinama na području usisnika za hlađenje kočnica momčadima dopušta da postavljaju različite aerodinamičke uređaje bez da ispituje imaju li oni veze s hlađenjem kočnica ili ne.

Ferrari SF71H new front brake ducts L-flip up Photo XPB Ferrari

Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari pokazao novo stražnje krilo i pokrov motora

Ferrari je donio novi aerodinamički paket za svoj SF1000 u Barcelonu koji uključuje novo s…