Ferrari je za brzu stazu u Bakuu donio novo prednje krilo s drukčijim dizajnom bočnih ploča koje imaju različitu konfiguraciju elemenata blizu prednjih kotača.

Prednja krila F1 bolida danas su izuzetno složena, a iako momčadi prate trendove i međusobno kopiraju najbolja rješenja razlike su najbolje vidljive u detaljima.

Tako je i Ferrari u Baku donio novo prednje krilo koje ima drukčiji dizajn bočnih ploča koji utječe na način kako se na rubovima krila stvaraju vrtložne struje koje su usmjerene prema vanjskoj strani prednjih kotača koji stvaraju velike turbulencije i izazivaju veliki otpor zraka.

Novo prednje krilo ima podijeljeni stražnji kraj bočne ploče (žuto), gdje se zrak agresivno usmjerava prema van (dosad je taj dio bio izveden iz jednoga dijela), a mali vertikalni usmjerivač (crveno) sada je pričvršćen na najviši element prednjega krila koji je gotovo okomit.

Ferrari SF71H Azerbaijan GP F1 2018 Baku front wing new endplates
Novo prednje krilo na Ferrariju SF71H na VN Azerbajdžana 2018.

Na starom prednjem krilu mali vertikalni usmjerivač, koji se svojom orjentacijom nastavlja na orjentaciju bočnih bloča, pričvršćen je na zakrivljeni kraj bočne ploče (žuto).

Ova promjena na prednjem krilu nije specifična za zahtjeve brze staze u Bakuu i Ferrari bi novo prednje krilo mogao koristiti i na drugim utrkama, ovisno o uspješnosti korelacije podataka prikupljenih na stazi s podacima iz zračnoga tunela i CFD simulacija.

Ferrari SF71H Azerbaijan GP F1 2018 Baku front wing old endplates
Staro prednje krilo na Ferrariju SF71H na VN Azerbajdžana 2018.
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedesova poboljšanja o kojima ovisi borba za naslov prvaka

Mercedes je na desetu utrku prvenstva na Silverstoneu donio dugo najavljivani paket aerodi…