Ferrari je u Kini donio dvije različite konfiguracije stražnjega krila kako bi svojim vozačima ponudili više različitih mogućnosti prilikom traženja optimalnih postavki, ali i isprobali stražnje krilo za niže downforce zahtjeve uoči iduće utrke na superbrzoj stazi u Bakuu.

Kimi Raikkonen i Sebastian Vettel u petak su isprobali različite konfiguracije stražnjega krila, a dok su oba vozača koristila uobičajeno stražnje krilo za veće downforce zahtjeve (ravni donji element), Vettel je isprobao i stražnje krilo za niže downforce zahtjeve (zakrivljeni donji element).

Krilo za više downforce zahtjeve ima potpuno ravni vodeći rub glavnoga, donjeg elementa, a gornji element (koji se otvara DRS-om) također je ravan, s V-procjepom u sredini.

Bočne ploče kod ove inačice stražnjega krila imaju puni vertikalni rub iza kojega se nalazi pet horizontalnih proreza.

Ferrari SF71H Chinese GP F1 2018 rear wing high downforce Photo AMuS
Stražnje krilo za više downforce zahtjeve

Stražnje krilo za niže downforce zahtjeve (slika ispod) ima zakrivljeni vodeći rub donjega elementa koji se izdiže prema vanjskim rubovima i tako smanjuje visinu i frontalnu površinu stražnjega krila na tom području.

Kako je stražnje krilo na rubovima pliće, bočne ploče imaju po četiri umjesto pet horizontalnih proreza koji su otvoreni (nisu povezani vertikalnim vodećim rubom kao na krilu za više downforce zahtjeve).

Bit će zanimljivo vidjeti za koju će se konfiguraciju stražnjega krila odlučiti u Ferrariju i hoće li biti razlike u odabiru između Vettela i Raikkonena, posebno zbog mogućih kišnih kvalifikacija i očekivano suhe utrke.

Ali ipak je za očekivati da će se oba vozača odlučiti za stražnje krilo za više downforcea dok će provjera zakrivljenog krila s manje downforcea dobro doći uoči brze staze u Bakuu koja slijedi iza Kine.

Ferrari SF71H Chinese GP F1 2018 rear wing low downforce Photo AMuS
Stražnje krilo za niže downforce zahtjeve
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Mercedes W10 – Veliki paket aero poboljšanja i nove bočne stranice

Mercedes se pobrinuo za najveću vijest prvoga dana drugoga testa u Barceloni donošenjem no…