Glavni trkaći inženjer Ferrarijeve F1 momčadi Matteo Togninalli uvjeren je da će konfiguracija staze u Imoli odgovarati njihovom SF1000 iako imaju trenutno najslabiji motor u Formuli 1 čija je snaga vrlo važna na ovakvoj vrsti staze.

Formula 1 vraća se u Imolu prvi puta nakon 2006., a konfiguracija staze doživjela je promjene u posljednjem sektoru jer više nema posljednje šikane Variante Bassa pa je glavni pravac produljen na 1.3 km.

To još više stavlja naglasak na snagu motora, koja je ionako bila važna u Imoli zbog brojnih ubrzanja iz sporih i srednje brzih zavoja, a Ferrariju takve staze ove godine ne odgovaraju.

Ali zahvaljujući poboljšanjima na prethodnih nekoliko utrka, zbog kojih se Leclerc nekoliko puta kvalificirao četvrti i završio utrku među prvih pet, Ferrari vjeruje da i na svojoj domaćoj utrci, samo 90 km udaljenoj od Maranella, mogu biti jako dobri.

“Mislim da smo tijekom ove vrlo čudne sezone pokazali da se možemo brzo prilagoditi neobičnim situacijama, reagirati na neočekivano i naša razina pripremljenosti je jako dobra,” komentirao je Togninalli dvodnevni format vikenda kakav nas očekuje u Italiji.

“Općenito, mislim da bi nam to mogla biti prednost.”

“Osim uvođenja poboljšanja, traženje boljih performansi je zadatak koji traje iako nekad nema vidljivih elemenata jer bolid stalno evoluira.”

“U posljednjem dijelu sezone taj razvoj usmjeren je i na 2021. s novim rješenjima koja treba isprobati.”

“Ova staza vrlo je tehnička s relativno velikom prosječnom brzinom. Vrijeme bi trebalo biti prilično dobro s temperaturama između 18 i 20 Celzijevih stupnjeva.”

“Na temelju onoga što smo vidjeli na posljednjim utrkama mislim da bi našem paketu trebala odgovarati ova staza i da ćemo moći izvući maksimum iz bolida.”

“Kao i obično, vozači će igrati ključnu ulogu.”

2020-Ferrari-SF1000-Leclerc-pitlane-above-top-Photo-Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari je ‘vratio puno brzine na pravcu’ s novim SF21

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto izjavio je da su s novim SF21 smanjili otpor zra…