2024-Miami-GP-Sainz-Ferrari-SF-24-side-shot-Photo-Pirelli

Ferrari će na idućoj utrci prvenstva u Imoli, gdje se vozi VN Emilije Romagne, donijeti prvi veliki paket poboljšanja na svom SF-24, a kako bi vikend dočekali što spremniji odradili su dan za snimanje promotivnih materijala.

Nakon točno četvrtine prvenstva Ferrari je čvrsto drugi u poretku sa Sainzovom pobjedom u Australiji, ali McLarenove performanse u Miamiju, gdje su uveli prvi veliki paket poboljšanja i pobijedili s Norrisom, pokazale su da Ferrari što prije treba vlastita poboljšanja.

Novi Ferrarijev veći paket poboljšanja, prvi od tri ove sezone, debitirat će na stazi Autodromo Enzo Dino Ferrari u Imoli, prvoj od dvije domaće staze za Ferrari, a talijanska momčad danas je na svojoj stazi Fiorano odlučila iskoristiti drugi od dva dana za snimanje promotivnih materijala za vrijeme kojega se smije odvoziti najviše 200 km na posebnim Pirellijevim gumama.

Osim provjere novoga paketa, Ferrari će drugi promotivni dan iskoristiti i za snimanje novih materijala s novim naslovnim sponzorom HP koji je predstavljen uoči VN Miamija.

Ferrari će podatke dobivene na ovakvom ograničenom testu moći iskoristiti za provjeru učinkovitosti novoga paketa kako bi spremniji dočekali vikend u Imoli koji se, za razliku od prošle dvije utrke, vozi u uobičajenom formatu s tri slobodna treninga.

2024 Miami GP Ferrari blue livery top Photo Ferrari

“Ne moramo očekivati da će to promijeniti igru, ali toliko je tijesno da ovo može donijeti performanse”, rekao je Vasseur o novom paketu za Imolu.

“Naši konkurenti donijeli su dijelove ovoga vikenda [u Miamiju] i to nije promijenilo igru. Ali također, kada u kvalifikacijama imate četiri ili pet bolida u jednoj desetinki onda kada pronađete jednu desetinku to mijenja igru.”

“Ali veliki dio rezultata dolazi i od onoga što radimo s vozačima, postavljanjem bolida tijekom vikenda, upravljanjem gumama.”

“Ne moramo razmišljati samo o nadogradnji i razvoju, ali i to je također posao koji radimo na pravom putu.”

“Činjenica da je Imola blizu tvornice pomaže nam da donesemo nešto jer dijelove možemo pustiti malo kasnije.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Dva McLarena ispred dva Ferrarija uoči kvalifikacija u Imoli

Oscar Piastri i Lando Norris postavili su dva najbrža vremena na trećem slobodnom treningu…