Ferrari u Bahrain donio novo prednje krilo

Ferrari nastavlja s razvojem obećavajućeg SF70H i na treću utrku sezone u Bahrainu donose novu inačicu prednjega krila koja ima nekoliko promjena u odnosu na krila iz Australije i Kine.

Bahrain ima niže downforce zahtjeve od Australije i Kine, ali Ferrarijeve promjene ne odnose se samo na smanjenje downforce zahtjeva, nego je riječ o temeljito dorađenoj inačici.

Glavna promjena je prorez u potpuno horizontalnom, najdonjem elementu koji je od predstavljanja bolida privukao pozornost zbog svoje velike površine i manjka proreza.

Sada je taj element horizontalno prorezan od završetka središnje, neutralne sekcije prednjega krila koja je ista na svim bolidima, a prije je prorez počinjao na crnom dijelu, blizu rubovima prednjega krila.

Dodatni prorez smanjuje površinu krila i najveći mogući downforce koji može proizvesti, ali povećava raspon funkcioniranja prednjega krila u različitim uvjetima poput visine od tla, prelaska preko rubnika i neravnina i slično.

U novonastali prorez Ferrari je postavio nekoliko malih vertikalnih spojnica koje osiguravaju potrebnu čvrstoću i zadovoljavanje FIA-inih testova fleksibilnosti.

Novo prednje krilo u Bahrainu

Ferrari je promijenio i oblik tunela (tirkizne boje) koji počinje s najdonjim elementom, a s gornjim elementom čini tunel rastućeg radijusa koji pomaže skrenuti zračnu struju oko prednjih kotača.

Kako je širina prednjega krila fiksna (1800 mm), na novoj inačici ostalo je više prostora za ravni dio između početka tunela i rubnih završetaka (svijetlo zelene boje) jer tunel (tirkizne boje) počinje ranije nego na staroj inačici.

Drukčiji je i oblik bijelih, gornjih elemenata koji su sada nešto manje sinusoidalni i kraći kako bi se prilagodili manjim downforce zahtjevima staze u Bahrainu, a njihovi završeci sada su oštriji čime se utječe na oblik vrtložnih struja koje se šalju sa svake strane neutralne sekcije (Y-250 vrtlog jer se nalazi po 250 mm sa svake strane središnje linije bolida).

Sasvim gornji crni element (označen ljubičasto) također je promijenjen i spušta se prema dolje na mjestu gdje se spaja s bijelim elementima kako bi se prilagodio novom obliku gornjih elemenata i nižim downforce zahtjevima.

Staro prednje krilo iz Kine
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

1 Komentar na "Ferrari u Bahrain donio novo prednje krilo"

Obavijesti me o
Sortiraj od:   najnovijeg | najstarijeg | s najviše glasova
FerrariHR
Pretplatnik

Odlično,odlično. Samo tako,jedvo čekam utrku..

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MCL33: Područje iza prednjih kotača postaje sve složenije

McLaren nastavlja s postupnim povećavanjem složenosti u području iza prednjih kotača svog …