Ferrari SF70H rear end Azerbaijan F1 2017

Ferrari nastavlja s intenzivnim razvojem svoga SF70H i u Bakuu su privukli pozornost jedinstvenim aerodinamičkim dodacima na kraju pokrova motora koji ujedno pomažu i hlađenju.

Osim što su u Baku donijeli prednja i stražnja krila različitih downforce konfiguracija, momčadi su donijele i dijelove koji nisu specifični za ovu stazu, nego su jednostavno došli na red na testiranje na stazi.

Ista je stvar i s Ferrarijevim aerodinamičkim dodacima na kraju pokrova motora koji se oblikom nastavljaju na konturu završetka pokrova, a pomažu oblikovanju zračne struje u ovom aerodinamički kritičnom području.

Osim toga, crni horizontalni elementi pomažu i izvlačenju topline iz pokrova motora koji tako može biti uži bez da je ugroženo hlađenje bolida na uskim i sporim zavojima u Bakuu. Moguće da i sami elementi stvaraju nešto downforcea, ali to nije bio glavni cilj ovih elemenata.

Ferrari u Bakuu nastavlja koristiti jednostavniju inačicu T-krila koju su koristili i u Kanadi nakon dvostrukog T-krila kojega su koristili u Španjolskoj i Monaku, stazama s vrlo visokim downforce zahtjevima.

Ferrari SF70H rear end engine cover flaps

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Ferrari predstavio SF-24 za F1 sezonu 2024.

Ferrari je otkrio svoj novi F1 bolid za 2024. SF-24 s kojim će pokušati biti konkurentniji…