Ferrari pokazao dvostruko T-krilo po uzoru na McLaren

Ferrari new T-wing Barcelona F1 2017

Momčadi su u Barcelonu donijele brojne nove dijelove, a priču o nadogradnjama započinjemo s novim Ferrarijevim T-krilom koje je sada složenije i oblikom podsjeća na McLarenovo.

T-krilo je posljedica rupe u pravilima koja dopušta postavljanje aerodinamičkih profila širine 750 mm u području ispred stražnjega krila, a momčadi ih u pravilu smještaju na najvećoj dopuštenoj visini od 950 mm.

Ferrari T-krilo koristi još od predsezonskih testiranja, ali riječ je o jednostavnom, bijelom krilu čiji su završeci zakrivljeni prema dolje.

U sklopu aerodinamičkih promjena za Barcelonu, koja ima vrlo visoke downforce zahtjeve, Ferrari je predstavio vlastitu inačicu agresivnijeg T-krila koje je sada dvostruko i čiji su gornji i donji profili zakrivljeno povezani poput T-krila na McLarenu i Sauberu.

Također, svaki od elemenata dodatno je prorezan pa Ferrarijevo T-krilo sa svake strane ima po dva međusobno povezana dvostruka elementa.

Agresivnije profilirano T-krilo donosi više downforcea i veći otpor zraka, a utječe i na oblik zračne struje koja putuje prema stražnjem krilu.

Ferrari old T-wing Barcelona F1 2017
Dosad korišteno T-krilo na Ferrariju SF70H
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

Obavijesti me o
wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren MCL33: Područje iza prednjih kotača postaje sve složenije

McLaren nastavlja s postupnim povećavanjem složenosti u području iza prednjih kotača svog …