Ferrari će na iduću utrku u Francuskoj donijeti prvi paket poboljšanja od ukupno četiri na iduće četiri utrke u pokušaju da ovogodišnji SF90 pretvore u pobjednika i nauče lekcije koje će im biti korisne za iduću sezonu.

Iako su u Kanadi s pole positiona vodili u utrci, Vettelova pogreška i kontroverzna kazna doveli su do još jedne pobjede za Hamiltona i Mercedes koji imaju ogromnu prednost u oba prvenstva.

Ferrari se ove godine muči s izvlačenjem maksimuma iz 0.4 mm tanjih Pirellijevih guma, u čemu im ne pomaže manjak downforcea u odnosu na Mercedes zbog drukčijega koncepta na SF90 koji je zahvaljujući nižem otporu zraka brži na pravcu i sporiji u zavojima.

Mercedes je prošle godine u Francuskoj zauzeo prvi startni red, dva tjedna nakon Vettelove pobjede u Kanadi, a nakon kontakta između Vettela i Bottasa na startu utrke Hamilton je došao do uvjerljive pobjede i 14 bodova prednosti ispred Vettela.

Tehnički direktor i šef momčadi Ferrarija Mattia Binotto svjestan je da je pred njegovom momčadi veliki izazov i staza koja im ne odgovara, ali i da je sve moguće i da ovu utrku moraju iskoristiti za provjeru prvoga dijela poboljšanja koja će stizati na idućim utrkama.

“Nakon Kanade definitivno se želimo vratiti na stazu i utrkivati se s našim suparnicima,” rekao je Binotto.

“U Francuskoj ćemo imati nekoliko manjih evolucija, elemenata koji predstavljaju korisan korak u definiranju smjera kojim ćemo krenuti s razvojem bolida.”

“Ono što ćemo donijeti neće biti rješenje naših problema, ali povratne tehničke informacije iz tih evolucija bit će važne za iduće korake.”

“Paul Ricard prošle je godine bila teška staza za nas i znamo da ova vrsta staze nije pretjerano naklonjena našem paketu, ali ništa nije nemoguće pa ćemo biti spremni dati sve od sebe.”

Na iduće četiri utrke stiže lavina novih dijelova

Binotto je potvrdio da će idućih tjedana na SF90 stići ‘serija poboljšanja kako bi poboljšali korištenje Pirellijevih guma’.

“Imamo ideje, moramo požuriti, ali trebat će nekoliko tjedana,” rekao je Binotto.

Talijanski list La Gazzeta dello Sport navodi da će Ferrari na iduće četiri utrke uvesti seriju važnih poboljšanja.

Niz započinje s novim prednjim krilom u Francuskoj, a nastavlja se s novom podnicom u Austriji, novim difuzorom za Silverstone i novim usmjerivačima zraka iza prednjih kotača za Hockenheim.

Charles Leclerc Ferrari SF90 Monaco GP F1 2019 Loews Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Pirelli najavio istragu oko pucanja guma u završnici utrke

Mario Isola iz Pirellija najavio je detaljnu istragu oko pucanja njihovih guma u završnici…