2023-Canadian-GP-Sainz-Ferrari-SF-23-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Ferrari smatra da je prošla utrka u Kanadi pokazala ‘jasan korak naprijed’ po pitanju brzine u utrci nakon što su Charles Leclerc i Carlos Sainz napredovali u odnosu na start i u nekim fazama utrke vozili vrlo konkurentna vremena.

Sainz i Leclerc kvalificirali su se tek na osmo i 11. mjesto u promjenjivim uvjetima, a Leclerc je nakon neprolaska u Q3 zbog kasnoga prelaska na gume za suho rekao da bi momčad trebala preispitati svoje strateške odluke u takvim situacijama.

Sainz je kažnjen s tri mjesta zbog ometanja Gaslyja pa je startao 11., što je Leclerca pomaknulo na 10. mjesto.

Što se tiče utrke, Ferrari tvrdi da je ‘po prvi put, SF-23 bio dosljedan tijekom cijele utrke, tako da su Charles Leclerc i Carlos Sainz mogli voziti snažnim tempom dok su dobro upravljali gumama, do te mjere da su oba vozača obavila jedno zaustavljanje manje nego njihovi najbliži suparnici’.

Uz ovaj napredak na tehničkom planu, strateški pozivi iz boksa bili su učinkoviti, posebno odluka da se oba bolida ostave na stazi tijekom perioda sigurnosnog automobila.

To je vozačima omogućilo da se oslobode DRS kolone sporijih bolida koje bi inače bilo vrlo teško prestići zbog vrlo značajnoga DRS efekta na stazi Gilles Villeneuve.

Leclerc i Sainz ostali su na stazi na medium gumama, pomaknuvši se do četvrtog i petog mjesta nakon čega su uspjeli izgraditi dovoljan razmak za obaviti promjenu guma na hard bez gubitka pozicije i zatim uskladiti brzinu s onima ispred, ne gubeći vrijeme u odnosu na konačnu trojicu najboljih, Verstappena, Alonsa i Hamiltona.

Ferrari tvrdi da ‘ima još prostora za napredak, ali da je utrka dala jasan dokaz da je momčad napravila korak naprijed’.

“Bila je to solidna utrka koja je potvrdila dobar osjećaj koji sam imao u bolidu u petak,” rekao je Leclerc.

“Ostali smo vani tijekom faze sigurnosnog automobila kako bismo mogli voziti u slobodnom zraku, jer smo znali da će to biti ključno za nas i naša se strategija pokazala ispravnom.”

“Danas nismo mogli biti bolji od četvrtoga mjesta s obzirom na to gdje smo počeli. Ne smijemo zaboraviti da je ovo prilično neuobičajena staza, stoga ćemo se i dalje truditi da potvrdimo ove pozitivne korake u Austriji.”

“Danas je bila pozitivna utrka, uspjeli smo kontinuirano pritiskati i oporaviti se nakon izazovnih kvalifikacija,” dodao je Sainz.

“Donijeli smo ispravne strateške odluke i imali smo dobru brzinu, posebno na medium gumama. Bolid je bio dobar i mogli smo pritiskati, produživši prvu dionicu tako da sam zadovoljan s tim.”

“Napredujemo u pravom smjeru i moramo nastaviti s dobrim radom.”

“Bila je to dobra utrka za nas, koja je potvrdila da radimo u pravom smjeru,” rekao je Frédéric Vasseur, šef momčadi.

“Nakon loših kvalifikacija, ponovno smo pokazali tempo u utrci koji smo vidjeli u petak, pri čemu nam je pomogla dobra strategija koja nas je izbacila iz prometa tako da su Charles i Carlos imali samopouzdanja za pritiskanje tijekom cijele utrke.”

“Bilo je vidljivo da su u drugoj dionici naši vozači izjednačavali vrijeme kruga s prva tri vozača. Napredujemo utrku po utrku.”

“Nastavit ćemo se usredotočiti na solidan rad na pravcu koji smo si postavili i morat ćemo ulaziti u svaki mali detalj kako bismo osigurali savršen vikend od petka do nedjelje.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…