Ferrari je u Španjolsku donio prvi veliki paket nadogradnji ove sezone koji uključuje temeljito dorađene bočne stranice koje su kombinacija različitih dosad viđenih rješenja i koji bi im trebao pomoći da se približe Red Bullu.

Nove bočne stranice više nisu ekstremno zakrivljene gornje površine kao na prošlogodišnjem F1-75 i staroj specifikaciji SF-23 nego je vanjski uzdužni dio bočnih stranica sada mnogo ravniji i nakošen poput rampe, kao na većini bolida ove sezone.

Ali Ferrari je zadržao brojne elemente dizajna koji su specifični za njihov SF-23 poput bočnih usisnika koji su i dalje vrlo široki i visoki, a ispod njih je sada nešto više prostora za strujanje zraka (undercut) što je vidljivo i po donjoj bočnoj sigurnosnoj strukturi (SIP, side impact protection) koja je sada ‘obučena’ u aerodinamički profil (na mjesto gdje je oznaka ‘Shell’).

Gledano odozgo, lijepo se vidi kako na Ferrarijevim bočnim stranicama i dalje postoji zakrivljeni kanal, sličan onima na bolidima Aston Martina i Alpinea iako manje ekstreman, ali da vanjski rub formira svoju strukturu koja blago pada i sužava se prema prostoru između stražnjih kotača.

Također, Ferrari je promijenio i poziciju proreza za hlađenje koji su većinom smješteni na vertikalnoj površini pokraj kanala na vrhu bočnih stranica.

Photo-Ferrari-Carlo-Platella-RacEng2-Edited-by-MAXF1net
Photo-Ferrari-Carlo-Platella-RacEng2-Edited-by-MAXF1net

Ispod bočnih usisnika i dalje se nalaze usisnici za S-duct sustav, a koji i dalje izlazi kod završetka halo zaštite s gornje strane bočnih stranica.

Promjene se odnose i na rub podnice, koji je kritičan za performanse podnice i difuzora, po uzoru na Red Bull, a koji bi trebali osigurati da podnica bude manje osjetljiva na promjenu visine od tla.

Ferrari je uoči VN Španjolske naglasio da ‘ne očekuju čuda’, ali da je cilj imati bolid koji je brži u uvjetima utrke, sa stabilnijim i predvidivijim ponašanjem i manjom potrošnjom guma.

Dosad je Ferrarijeva brzina bila prisutna samo u kvalifikacijama, kada potrošnja guma i različite količine goriva i udaljenosti od tla nisu bile problem, ali novi paket trebao bi ujednačiti performanse SF-23 u različitim uvjetima.

Photo-Ferrari-Carlo-Platella-RacEng2-Edited-by-MAXF1net
Load More Related Articles
Load More In Tehnika - vijesti
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

Ferrari vjeruje u povratak u formu nakon katastrofe u Montralu

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobiča…