Ferrari je u srpnju u Monzi odradio drugi filmski dan sa svojim ovogodišnjim F1 bolidom SF71H kojega su ujedno iskoristili kako bi Charlesu Leclercu dali priliku da isproba njihov aktualni F1 bolid.

Momčadi prema trenutnom sportskom pravilniku tijekom sezone smiju odraditi najviše dva dana za snimanje promotivnih materijala tijekom kojih smiju prijeći najviše 100 kilometara, a uoči VN Italije procurila je informacija da je Ferrari svoj drugi promotivni dan odradio upravo u Monzi u srpnju.

Ferrarijev SF71H vozio je Charles Leclerc, aktualni F2 prvak, Ferrarijev junior i trenutni vozač Alfa Romeo Saubera koji je oduševio nastupima ove sezone i kojega se povezivalo s vozačkim mjestom u Ferrariju za 2019.

Osim što su snimili željene promotivne materijale i Leclercu dali priliku da isproba aktualni Ferrarijev F1 bolid, Ferrari je ovaj dan iskoristio i kako bi prvi puta vozili na novoj startno ciljnoj ravnini koja je ove godine dobila novi asfalt.

Momčadi tijekom filmskih dana moraju koristiti posebne Pirellijeve gume kako ne bi mogli skupljati podatke na aktualnim trkaćim gumama, a momčad mora obavijestiti FIA-u minimalno 72 sata prije testa i poslati specifikacije bolida, vozača, prirodu testa, trajanje i svrhu.

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Nova konfiguracija Paul Ricarda momčadi će prisiliti na korištenje manje downforcea

Najavljene promjene na konfiguraciji staze Paul Ricard prisilit će momčadi da koriste manj…