2023-Leclerc-Ferrari-F1-car-SF23-C3-medium-Pirelli-tyres-Bahrain-Pre-season-test-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net.jpg

Ferrarijev novi šef F1 momčadi Frederic Vasseur zadovoljan je ishodom predsezonskih testiranja i vjeruje da u novu sezonu ulaze u odličnoj formi, a vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz pohvalili su ponašanje bolida i istaknuli da su performanse u skladu s očekivanjima na temelju simulacija.

Posljednjeg dana testa Leclerc i Sainz odvozili su ukupno 143 kruga, odnosno 774 kilometra, što čini ukupnu udaljenost koju su prešli tijekom tri dana od 417 krugova, odnosno 2257 kilometara. Novi SF-23 će se stoga uhvatiti u koštac s prvom utrkom sezone s više od sedam odvoženih udaljenosti utrka.

“Iza nas su tri vrlo intenzivna dana testiranja. Prvi dan je bio posvećen velikim skeniranjima i pokušajima da shvatimo koliko dobro naši podaci odgovaraju onome što smo predvidjeli u tvornici,” rekao je Leclerc koji je prošle godine u Bahrainu slavio s pole positiona ispred momčadskoga kolege Sainza.

“Ono što smo naučili jest da postoji prilično dobra korelacija. usredotočio sam se dosta na rad na postavkama ovaj tjedan i napravio sam dobre korake naprijed. Isprobao sam i neke različite stilove vožnje kako bih testirao što mi najbolje odgovara u ovom novom automobilu.”

“Vratit ćemo se sljedeći tjedan na prvu utrku sezone i bit će zanimljivo vidjeti gdje sve momčadi stoje u odnosu na svoje najbliže konkurente.”

“Završili smo test bez ikakvih problema i dovršili cijeli plan vožnje koji smo imali za ova tri dana,” dodao je Sainz.

“Stoga prije svega, puno hvala cijeloj momčadi ovdje i u Maranellu. Posljednjega dana testa smo se usredotočili na kratke i duge dionice i završili procjenu nekih parametara koje smo željeli testirati. Sada ćemo se usredotočiti na analizu podataka, kako bismo na prvu utrku stigli što bolje pripremljeni.”

“Bila su to tri intenzivna dana rada za cijelu momčad,” rekao je Vasseur.

“Analizirali smo ponašanje različitih elemenata na automobilu i označili većinu stavki u našem programu ne obraćajući pažnju na vremena kruga ili druge oko nas, već fokusirajući se na sebe.”

“Glavni cilj je bio skupiti što više kilometara i to smo ostvarili, ali istina je i da uvijek želiš napraviti više i imati više vremena. Ali tako je svima.”

“Kad smo sve posložili kako treba, činilo se da je izvedba prisutna, ali očito još uvijek upoznajemo automobil pa je prerano davati bilo kakve ocjene. Moral u momčadi je savršen i u odličnoj smo formi za početak ove duge sezone.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

McLaren objasnio zašto su se odlučili za hard gume u završnici VN Velike Britanije

Šef McLarenove F1 momčadi Andrea Stella objasnio je zašto su se odlučili staviti najtvrđe …