Charles Leclerc zadovoljan je petim mjestom na trećoj Ferrarijevoj domaćoj utrci u Imoli i vjeruje da je to bio njihov maksimum, a šef momčadi Mattia Binotto kaže da je važno da su potvrdili svoj napredak na još jednoj stazi.

Leclerc je nakon Monze pet utrka zaredom plasirao svoj Ferrari u Q3 dok Vettelu to nije uspjelo nijednom, a Ferrari je konstantno donosio manja poboljšanja na svoj SF1000 i potvrdio njegov napredak na različitim konfiguracijama staza.

Iako se u Imoli kvalificirao sedmi, Leclerc je uspio popraviti svoj plasman u utrci i završiti peti iako ga je Kvyat na novim gumama prestigao u posljednjim krugovima.

“Peto mjesto prilično je dobro, mislim da smo ostvarili maksimum,” rekao je Leclerc.

“Očekivali smo jako tešku prvu dionicu, ali zapravo smo bili poprilično konkurentni.”

“Zatim smo se prebacili na hard i vjerojatno smo bili malo brži od Daniela, ali nije bilo dovoljno za pretjecanje pa smo zaglavili iza njega. Zatim smo se nakon povlačenja sigurnosnoga automobila mučili više od Daniila koji je dolazio iza mene na novim gumama.”

“Zaista sam pritiskao od početka do kraja i čini mi se da smo bili prilično konkurentni cijelu utrku. Također, odradili smo dobar posao s gumama.”

Binotto je naglasio Ferrarijev napredak i dobre performanse na različitim stazama.

“Jasno je da smo potvrdili napredak na posljednjim utrkama, posebno po pitanju brzine u utrci na različitim stazama s različitim karakteristikama,” rekao je Binotto.

“To je važno za ostatak sezone i za iduću. Još jednom, Charles je odradio jako dobar posao, kako po pitanju guma tako i po pitanju obrane pozicije.”

“Seb je također imao dobru utrku i jako nam je žao zbog zaustavljanja u boksu koja mu je uskratila plasman u prvih deset.”

“Želim čestitati Mercedesu na konstruktorskom naslovu.”

2020 Emilia Romagna Imola Ferrari SF1000 Leclerc leads Albon Red Bull Photo Ferrari

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN SAD-a – Povratak u Texas nakon dvije godine

Formula 1 vraća se u Sjedinjene Američke Države nakon dvije godine, na stazu Circuit of th…