Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur vjeruje da će se momčad vratiti u svoje uobičajeno izdanje već na idućoj utrci u Španjolskoj nakon što je u Kanadi ‘sve pošlo po krivu’ i rezultiralo manjkom brzine i dvostrukim odustajanjem.

Ferrari je u hladnim i djelomično mokrim uvjetima u Kanadi bio vrlo nekonkurentan većinu vikenda i Leclerc i Sainz uspjeli su se kvalificirati tek 11. i 12. u suhim uvjetima.

Ni u utrci stvari nisu izgledale bolje, dapače, jer je Leclerc imao problem s motorom već od rane faze utrke, a Sainz je oštetio bolid nakon gubitka kontrole u šestom zavoju.

Prvi puta ove sezone i prvi puta nakon 27 utrka Ferrari je vikend napustio s nula bodova zbog čega im se McLaren približio na 40 bodova zaostatka, ali još više ih može zabrinuti kronični manjak prianjanja u svim uvjetima u Montrealu.

“Lista toga što je pošlo po krivu je duga, sve je pošlo po krivu,” rekao je Vasseur.

“Ovo je bio vrlo težak vikend za nas. S jedne strane garaže s Charlesom imali smo problem s motorom što je značilo da smo izgubili oko 80 konjskih snaga za oko 15 krugova.”

“Nadali smo se crvenoj zastavi da bismo mogli izvršiti resetiranje i ponovno pokretanje. Nije bilo crvene zastave pa smo morali ići u boks, što nas je koštalo kruga i zapravo je to bio kraj Charlesove utrke.”

“Carlos nije baš dobro startao i u jednom trenutku je došlo do kontakta u kojem je oštetio stražnje krilo, a također i podnicu pa mu je bilo nemoguće nastaviti.”

“Zasigurno, nije bio dobar vikend od samog početka. Nadam se da to znači da smo imali sve probleme u jednom vikendu i da ćemo se vratiti u Španjolsku u puno boljoj formi.”

“Ispitat ćemo i pogledati što smo mogli učiniti drugačije. Nismo očekivali da će ovaj vikend biti tako težak, pogotovo jer je naša brzina na dužim dionicama u petak bila dobra. Duga je sezona pa ćemo imati uspona i padova, ali nadam se da nećemo imati previše ovakvih padova.”

Load More Related Articles
Load More In Aktualno
Subscribe
Obavijesti me o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Check Also

FIA smanjila dob za superlicencu u slučaju ‘izvanrednih sposobnosti’

FIA je promijenila dio Međunarodnoga sportskog kodeksa koji se odnosi na minimalnu dob za …