2023-Bahrain-GP-Leclerc-Ferrari-side-shot-Photo-Ferrari-Edited-by-MAXF1net

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Frederic Vasseur priznaje da su on i njegova momčad razočarani ishodom prve utrke sezone, ali smatra da su za deficit brzine za Red Bullom krive postavke bolida, a ne općenito promašeni koncept i njegov potencijal.

Ferrari se kvalificirao na treće i četvrto mjesto s tri desetinke zaostatka za Red Bullom, ali u utrci je zaostatak bio puno veći te su Verstappen i Perez bez problema kontrolirali utrku, među ostalim zahvaljujući i superiornoj degradaciji guma koja im je omogućila da soft gume koriste u dvije dionice, a ne samo u jednoj.

Da vikend bude još gori pobrinuo se problem s pouzdanošću koji je Leclerca natjerao na odustajanje u posljednjoj trećini utrke što je Alonsa promoviralo na postolje.

“Naravno da smo razočarani, kako i ne bismo bili. Znali smo da ćemo se morati suočiti s degradacijom guma, ali nismo očekivali probleme s pouzdanošću,” rekao je Vasseur.

“Šteta za Charlesa, jer je njegov tempo bio dobar i čak i uz veliku degradaciju na hard gumama, mogao je kući donijeti treće mjesto, to bi bio dobar način za početak sezone. Carlos je odvozio solidnu utrku, vozeći ujednačenim tempom i dao je sve od sebe da završi četvrti.”

“Nakon ove prve utrke imamo jasnu sliku situacije i znamo na kojim područjima moramo raditi. Moramo se puno poboljšati u smislu upravljanja gumama i jasno, moramo osigurati da više nemamo problema s pouzdanošću kao danas.”

Vasseur je siguran da Ferrarijev bolid nije osuđen na ovakav zaostatak za Red Bullom do kraja godine i da su bili tako loši jer nisu imali optimalne postavke bolida.

“Potpuno sam uvjeren u to, nikad nisam vidio bolid koji može pratiti drugoga u kvalifikacijama, ali ne u utrci. Tako da je to stvar postavki i nekih odabira oko bolida.”

“To nema veze s konceptom. Tako da ne moramo ići u tom smjeru [kopiranja Red Bulla].”

“Da sažmem situaciju, rekao bih da smo u brzini u kvalifikacijama tu negdje s Red Bullom, barem u Bahrainu. To je bilo pozitivno.”

“Ali sad moramo biti potpuno realni. Ako se želimo poboljšati, moramo imati čistu sliku situacije, a pouzdanost nije na razini na kojoj treba biti.”

“Ako želimo pobjede na utrkama moramo imati čist vikend.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Najava VN Monaka – Satnica, povijest i karakteristike staze

Nakon otkazanoga vikenda u Imoli, Formula 1 vraća se u akciju na ulicama Monte Carla gdje …