Mattia Binotto zadovoljan je načinom na koji je njegova momčad odradila predsezonska testiranja kojima su pristupili na različit način nego prošle godine, a dodao je da brzina u jednom krugu još uvijek nije na razini na kojoj bi trebala biti.

Ferrari je prvi test proveo upoznavajući novi bolid u svim mogućim konfiguracijama i mapirajući aerodinamičke podatke, a u drugom tjednu usredotočili su se na postavke bolida, simulacije utrke i simulacije kvalifikacija.

Leclerc je posljednji dan prije ručka odradio simulaciju triju kvalifikacijskih sesija i postavio svoje najbolje vrijeme testa 1:16.360 na C5 gumama, a poslijepodne je nastavio sa simulacijama utrke i ukupno odvozio 181 krug odnosno 843 kilometra, skoro tri utrke u Španjolskoj.

“Zadovoljan sam kako su prošla zimska testiranja jer smo odradili cijeli program kako smo zamislili,” rekao je Binotto.

“Pristupili smo ovogodišnjim testiranjima na vrlo različit način od prošle godine, koristeći prva tri dana da upoznamo bolid u svim mogućim konfiguracijama.”

“Posljednja dva dana radili smo na simulacijama trkaćega vikenda sa Sebastianom i Charlesom. Vjerujem da brzina u jednom krugu još nije gdje želimo da bude, a indikacije su relativno bolje kad je riječ o pouzdanosti i dužim dionicama, iako i to nije dovoljno pozitivno.”

“U Maranello se vraćamo s ogromnom količinom podataka za analizu, znajući da još imamo puno posla.”

“Ali kao momčad smo spremni za VN Australije, koja će nam dati jasniju sliku gdje stojimo.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Hamilton – ‘Scenarij s Albonom bio je trkaći incident’

Lewis Hamilton priznaje da nije odradio dovoljno dobar posao ovoga vikenda, ali smatra da …