2022 Monaco GP Sainz Ferrari F1-75 medium Pirelli tyres sector 2 Photo Ferrari Edited by MAXF1net

Ferrarijevi vozači Charles Leclerc i Carlos Sainz zadovoljni su nakon prvoga dana u Monaku na kojem su ostvarili dva najbrža vremena u simulacijama kvalifikacija, ali svjesni su da će kvalifikacije biti napete i da moraju napraviti još jedan korak naprijed s petka na subotu.

Ferrari je zauzeo prvo i treće mjesto na prvom i prva dva mjesta na drugom slobodnom treningu za sedmu utrku sezone u Monte Carlu, a Leclerc je nastavio niz iz Barcelone gdje je bio najbrži na sva tri treninga i bio najbrži i na oba treninga u Monaku.

Leclerc i Sainz prvi su trening proveli na medium gumama, pri čemu je svatko koristio dva seta, a ukupno su odvozili 57 krugova, 29 Leclerc i 28 Sainz.

Na drugom treningu vozači su program započeli na hard komponenti (Leclerc 1:14.255, Sainz 1:14.451), a nakon crvene zastave vratili su se na stazu na soft gumama i odvozili krugove 1:12.655 i 1:12.700, što su ostala najbrža vremena dana. Ukupno su odvozili 62 kruga, 30 Leclerc i 32 Sainz.

“Bilo je sjajno vidjeti toliko ljudi na stazi iako je tek petak, zato se zaista veselim ostatku vikenda i nadam se da ćemo tifosima moći dati dobar rezultat,” rekao je Leclerc.

“Imali smo konzistentne krugove i odvozili dobar broj krugova. I dalje moramo malo doraditi balans, ali sve u svemu nije bilo loše i samo moramo odraditi uobičajeni korak s petka na subotu.”

“Ohrabrujući dan nakon što smo odradili planirani program i imali dobre performanse na stazi,” dodao je Sainz.

“Monako je uvijek zahtjevna staza, ali i vrlo uzbudljiva i zabavna za pritiskati bolid do granica.”

“Kvalifikacije će biti tijesne po onome što smo vidjeli, ali zasad smo sretni s poslom koji smo odradili i načinom na koji smo se poboljšavali svaki put kad smo izašli na stazu.”

“Sad je sve na malim detaljima i pronalasku savršenoga balansa za kvalifikacije.”

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

FIA odgađa mjere za kontrolu poskakivanja

FIA je uoči početka desetoga vikenda sezone u Velikoj Britaniji potvrdila da zasad odgađaj…