Mattia Binotto kaže da su on i njegova momčad znali da ih očekuje težak početak sezone, ali mu je drago što se druga utrka vozi na istoj stazi kao i prva zbog evaluacije novoga aerodianamičkog paketa čiji će dio stići ovoga vikenda.

Ferrari se na prvoj utrci kvalificirao tek na sedmo i 11. mjesto, sa sekundom zaostatka za Mercedesom, ali u utrci su bili konkurentniji te uz dozu sreće i dobru pouzdanost uspjeli završiti drugi i deseti.

Zbog nepovoljne korelacije podataka iz simulacija i stvarnosti, Ferrari je nakon zimskih testiranja odlučio promijeniti razvojni smjer za svoj SF1000 pa novi paket nije bio spreman za prvu utrku sezone, a iako su ga najavili za treću utrku u Mađarskoj dio poboljšanja ipak će stići na drugu utrku u Austriji.

“Znali smo da ćemo imati težak početak sezone, a bio je još teži nego što smo očekivali,” rekao je Binotto uoči utrke u Štajerskoj.

“Zato smo radili punom parom kako bi pokušali donijeti dio poboljšanja za Mađarsku već na ovu utrku. Bila je to utrka s vremenom, ali dajemo sve od sebe.”

“Činjenica da se opet utrkujemo na istoj stazi dodatni je razlog zašto poboljšanja donosimo ovdje, kako bismo potvrdili rade li i je li ovaj razvojni smjer pravi.”

“Naš cilj za VN Štajerske je izvući sav potencijal iz našega paketa i izvući maksimum iz svake prilike kako bismo kući odnijeli što je moguće više bodova.”

Leclerc je u Austriji odvozio jednu od svojih najboljih utrka u Formuli 1 i završio drugi, što je rezultat iznad očekivanja s obzirom na Ferrarijevu formu.

“Definitivno je čudno imati dvije utrke zaredom na istoj stazi, bit će neobično,” rekao je Leclerc.

Vettel Leclerc Ferrari SF1000 Austrian GP F1 2020 Photo Ferrari

“Obično na stazu stignete s prošlogodišnjim podacima i petak provedete razumijevajući ponašanje bolida. Ovoga puta, osim ako bude mokro, već ćemo imati puno korisnih informacija.”

“Prošla utrka bila je vrlo posebna i zabavna, imali smo nešto sreće što nam je pomoglo doći do postolja, ali to neće biti jednostavno ponoviti. Ali dat ćemo sve od sebe.”

Vettel je imao loše kvalifikacije i lošu utrku u kojoj se izvrtio u duelu sa Sainzom, ali uspio je osvojiti jedan bod.

“U ovako čudnoj sezoni, koja počinje usred ljeta, sad smo suočeni s još jednim neobičnim čimbenikom – dvije utrke na istoj stazi unutar tjedan dana,” rekao je Vettel.

“Za mene je to šansa da budem bolji nego prošli vikend. Imat ćemo puno više podataka o bolidu i mislim da će nam to biti korisno. Kao što sam već rekao, ovo mi je jedna od najdražih staza jer iako je kratka, ima puno lijepih zavoja dok je planinsko okruženje fantastično.”

Učitaj još iz Aktualno

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

VN Turske otkazana, dvije utrke u Austriji

Vodstvo Formule 1 potvrdilo je da će VN Turske, koja je trebala zamijeniti VN Kanade, biti…