Ferrari je u Maleziju donio nekoliko aerodinamičkih promjena koji su evolucija koncepata koji koriste od početka sezone, ali najveću pažnju privukao je novi oblik usisnika iznad vozačeve glave.

Za razliku od većine momčadi, Ferrari je imao vrlo uzak usisnik iznad vozačeve glave, ali to se promijenilo u Maleziji pa tako SF70H sad ima isti oblik središnjega usisnika, ali uz dva dodatna usisnika sa svake strane.

Ferrari se ovim rješenjem približio rješenjima koje koriste momčadi s Mercedesovim motorima, a razlog za promjenu je novi hladnjak ERS sustava koji je drukčije vrste, oblika i položaja u Ferrarijevom bolidu čime su inženjeri postigli povoljniji raspored mase u stražnjem kraju.

Ferrari SF70H new airbox Malaysia F1 2017

Moguće je i da su promjene na sustavu hlađenja uvjetovane i novom specifikacijom pogonske jedinice koju Ferrari u Maleziji još uvijek nije koristio, ali poboljšano hlađenje, pogotovo u Maleziji, sigurno će dobro doći i pomoći će povećati učinkovitost pogonske jedinice i to bez uvođenja novih elemenata.

SF70H doživio je i aerodinamičke promjene, posebno u području iza prednjih kotača koje momčadi ove godine intenzivno razvijaju.

Glavni usmjerivač (bijele boje) i dalje ima dva vertikalna proreza (crveno), ali prednji dio sada mu je izrezan i čini zasebni element (zeleno) koji svojim oblikom podsjeća na usmjerivače zraka ispred bočnih usisnika kod Renaulta i McLarena.

Ferrari SF70H bargeboards Malaysia top F1 2017 Photo Ferrari AMuS

 

Osim oblika glavnoga usmjerivača, Ferrari je promijenio i njegovo podnožje gdje se sada nalazi pet malih nakošenih horizontalnih krilaca (ljubičasto) koja stvaraju vrtložne struje i šalju ih ispod podnice bolida čime se povećava aerodinamička učinkovitost u ovom osjetljivom području i utječe na rad ostatka podnice.

Ferrari je blago promijenio i broj i oblik proreza ispred stražnjih kotača, a koriste stražnje krilo za visoke downforce zahtjeve s ravnim glavnim profilom.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još iz Tehnika - vijesti

Odgovori

Budi prvi koji će komentirati ovu vijest!

wpDiscuz

Pogledajte i ovo

Baku 2017. – Ricciardo pobjednik kaotične utrke, Stroll na postolju

Daniel Ricciardo pobjedio je na kaotičnoj VN Azerbajdžana na današnji dan 2017. u kojoj su…